How to: Je haarborstel reinigen

Haarborstel schoonmaken

Een haarborstel gebruik je iedere dag. Hierdoor wordt het al snel een verzamelplaats voor dode haren, huidcellen, restanten van haarproducten en andere viezigheid. Af en toe haren uit je borstel plukken, is niet voldoende. Ook je borstel heeft met regelmaat een grondige reinigingsbeurt nodig. Maar hoe doe je dat? Lees snel verder voor een aantal handige tips.

Stap 1: Verwijder de haren uit je borstel

De eerste stap is het verwijderen van de haren uit je borstel. Probeer dit bijvoorbeeld met een kam of potlood te doen. Ga met de kam door je borstel heen en kijk of de haren zo loskomen, zodat je ze eruit kunt trekken. Probeer vervolgens met een potlood of schuifspeldje de hardnekkige haren eruit te halen. Zorg ervoor dat alle haren uit je borstel verdwenen zijn.

Tip

Probeer iedere dag de losse haren uit je borstel te halen. Hierdoor krijgen ze niet de kans om heel strak om de pinnetjes te gaan zitten. Dat scheelt je later een heleboel werk!

Stap 2: Was je haarborstel grondig

Om je borstel in optimale conditie te houden, is het verstandig om hem eens in de zoveel tijd een flinke schoonmaakbeurt te geven. Vul je gootsteen met water en doe hierin een drupje milde shampoo. Leg je borstel in het water en veeg met je handen over de pinnetjes. Schrob daarna het laatste hardnekkige vuil weg met een oude tandenborstel en neem ook het handvat, de randjes en de achterkant mee. Spoel vervolgens je borstel goed met warm water om de laatste zeepresten te verwijderen.

Stap 3: Droog je haarborstel

Schud het overtollige water uit je borstel. Droog de handgreep en de achterkant van je borstel af met een handdoek. Om te voorkomen dat je borstel gaat stinken door achtergebleven vocht, kun je hem met de haartjes naar beneden leggen op de rand van je gootsteen. Heb je het gevoel dat er toch wat water in je borstel blijft hangen? Gebruik dan een föhn om hem goed droog te blazen.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS