Meet the hairstylist: Debby Roos

Meet the hairstylist: Debby Roos

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. Deze maand is het de beurt aan Debby Roos van Salon B Utrecht.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Ik ben bij Salon B terechtgekomen via het internet. Ik zag vaak leuke foto’s en filmpjes voorbijkomen en bezocht ook regelmatig de website. Bovendien hoorde ik vaak goede verhalen, dus het concept sprak me al snel aan.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Het allerleukst aan werken bij Salon B is dat je zelfstandig ondernemer bent, maar toch superleuke collega’s om je heen hebt en daar ook gezellig mee samenwerkt. Ook vind ik het tof dat er voor educatie wordt gezorgd. En hoe?! I like it!”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven? En je klanten?

“Mijn collega’s zouden me omschrijven als gezellig, professioneel en gemotiveerd. Ik hoop natuurlijk dat mijn klanten er ook zo over denken. Haha!”

Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Wat ik vooral heel leuk en bijzonder vind, is dat klanten je volledig vertrouwen. Ze laten je je gang gaan en luisteren aandachtig naar je adviezen.”

Debby Roos
Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Als ik niet in de salon ben, ga ik graag naar leuke feesten of festivals met vrienden en vriendinnen. Of ik doe juist het omgekeerde: helemaal niets! Lekker languit op de bank liggen en de hele dag netflixen. Dan heb ik het voornamelijk over de zondagen.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar meestal ’s avonds en dat zo’n drie keer per week. Meestal gebruik ik de Penetraitt-shampoo en -conditioner van Sebastian Professional in combinatie met zilvershampoo, maar ik ben ook groot fan van de nieuwe Glamorama-lijn van The Insiders. Qua stylingproducten gebruik ik altijd iets anders; het is maar net waar ik die dag zin in heb. Van de Volupt Spray van Sebastian Professional en de My Hero Wonder Spray van The Insiders tot de Dryspun Finish van Bumble and bumble. Meestal gebruik ik na het föhnen nog een föhnborstel om mijn haar glad en glanzend te krijgen en soms gebruik ik voor de voorkant een steiltang.”

Wat is je grootste hair fail?

“Ik heb zeker een grote hair fail gehad! Voordat ik aan de opleiding begon, dacht ik dat ik het al kon en ben ik bij mezelf aan de slag gegaan met een coupe soleil-mutsje. Je raadt het al… geen succes! Ik leek wel een kanariepietje met vlekken – héél veel vlekken!”

Wiens haar zou je graag willen doen en waarom?

“Ik zou heel graag een keer het haar willen doen van Milky Chance, omdat hij wel vaker wat alternatievere kapsels heeft en ook een redelijk uitgesproken kledingstijl. Ik zou graag een convenient creative hairstyle bij hem wil maken, dan kan ik flink creatief aan de slag. I like that! Ook hoop ik stiekem dat hij dan wel een paar leuke songs gaat zingen…”

Wat is volgens jou de belangrijkste haartrend van dit moment?

“De long side fringe!”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Sowieso blond, maar de coupe vind ik lastig. Ik denk dat ik dan voor een stoere bob zou gaan, want als je tachtig bent en haar hebt tot halverwege je rug dat dan ook nog eens blond is, schrikken mensen zich rot als je je omdraait en ze je van de voorkant zien. Haha!”

Lijkt het je leuk om een keer bij Debby in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS