Meet the hairstylist: Emke Schouwink

Meet the hairstylist: Emke Schouwink

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we vanaf nu iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. Emke Schouwink van Salon B Amsterdam Oud-Zuid bijt het spits af.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Ooit zag ik op de Instagram-tijdlijn van Victoria Koblenko een foto voorbijkomen met een soort ‘haarmenukaart’ die mijn aandacht trok. Ik ging op onderzoek en zodoende kwam ik met Salon B in aanraking. Een half jaar later stond ik er zelf!”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Er is altijd een mogelijkheid om te groeien en om jezelf te ontwikkelen. Je ervaart wel de gezelligheid van collega’s en het samenwerken met hen, maar hebt toch je eigen bedrijf, met een klantenkring vol mensen die speciaal voor jou komen.”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven? En je klanten?

“Mijn collega’s zouden me waarschijnlijk omschrijven als extravert, professioneel, lief, een gevoelsmens, kleurrijk, spontaan, gepassioneerd, gedreven, geïnteresseerd en soms een beetje een rommelkont. Ik denk dat mijn klanten me zouden omschrijven als creatief, altijd meedenkend, vernieuwend, authentiek en betrouwbaar.”

Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Toen de salon na de verbouwing werd heropend, trad er een dj op en werd er prosecco geschonken aan de klanten. Dat was erg gezellig!”

Meet the hairstylist: Emke Schouwink
Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Als ik niet in de salon aan het werk ben, sport ik, doe ik leuke dingen met familie en vrienden of wandel ik met mijn hondje.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar één à twee keer per week. Meestal doe ik dat ’s ochtends in het weekend, dan neem ik er meer de tijd voor. Ik borstel het voor het wassen en daarna gebruik ik een shampoo en een conditioner of haarmasker. Vervolgens schud ik het uit en doe ik er goede haarproducten in, zoals de Hairdresser’s Invisible Oil Heat & UV Protective Primer van Bumble and bumble, de Velvetine Styling Cream van The Insiders, Moroccanoil of Molding Mud van Sebastian Professional. Verder doe ik eigenlijk vrij weinig met mijn haar. Ik vind de krullerige, undone beach look het allerleukst bij mezelf.”

Wat is je grootste hair fail?

“Ik heb alles ooit in een keer van heel lang naar kort geknipt. Op zich was dat wel leuk, maar er zaten veel te korte lagen in. Daar kreeg ik echt zo’n ‘kapsterskoppie’ van. Ik voelde me mezelf niet meer.”

Wiens haar zou je graag willen doen en waarom?

“Ik zou graag het haar van Blake Lively willen doen. Wat een mooie vrouw is dat! Ik houd van haar glamourous, bohemian style.”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Ik zou niets willen veranderen en zou gewoon blijven zoals ik ben: een redhead.”

Lijkt het je leuk om een keer bij Emke in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen of door met ons te chatten.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS