Meet the hairstylist: Maaike Liebers

Meet the hairstylist: Maaike Liebers

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. Deze maand is het de beurt aan Maaike Liebers van Salon B Arnhem. Zoals je misschien al hebt gemerkt, staat november bij Salon B in het teken van krullen. Reden genoeg om deze keer een krullenbol het vuur aan de schenen te leggen!

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Nadat ik mijn opleiding tot interieurstylist had afgerond, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag een heel andere branche in. Omdat de creativiteit in de interieurbranche mij aansprak, ben ik van daaruit verder gaan kijken. Ik raakte in contact met een dorpsgenootje dat op dat moment haar studie bij B Academy al had afgerond en inmiddels als ondernemer bij Salon B aan het werk was. Zij sprak met veel enthousiasme over het concept. Ik besloot een infoavond van B Academy bij te wonen en was meteen verkocht. Na de zomer ben ik gestart met de opleiding en dit heb ik gecombineerd met een functie als salonassistent bij Salon B Arnhem. Na anderhalf jaar had ik beide opleidingen afgerond en heb ik de keuze gemaakt om zelf als ondernemer bij Salon B aan het werk te gaan.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Tot nu toe heb ik mezelf alleen maar zien groeien: van student en salonassistent naar The Graduates en door naar Salon B als ondernemer. Het stopt hier nooit. Er is genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen.”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?

“Eerlijk, sociaal, lief, zorgzaam, niet heel erg op de voorgrond.”

Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Ik vind het altijd erg leuk als we met collega’s lekker gaan eten of borrelen. Niet heel gek, maar wel erg gezellig!”

Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Wandelen in het bos met de hond, koken en leuke dingen doen met vrienden of familie.”

Meet the hairstylist: Maaike Liebers
Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar één keer per week. Meestal doe ik dat op zondag, zodat ik er wat meer tijd aan kan besteden. Ik borstel mijn haar van tevoren, was het met een shampoo en sluit het af met een conditioner. Daarna breng ik een styling-/verzorgingsproduct aan en föhn ik mijn haar. De My Hero Wonder Spray van The Insiders gebruik ik dagelijks. Daarnaast gebruik ik de Curl’s Best Friend Styling Mousse van The Insiders en volumepoeder of Drynamic (droogshampoo) van Sebastian Professional. De ene keer föhn ik mijn haar met een diffuser in de krul en de andere keer polijst ik het met ronde borstels. Ik gebruik ook regelmatig een krultang om een ‘wave’-effect te creëren.”

Wat is je grootste hair fail?

“In mijn puberjaren heb ik regelmatig een pony laten knippen, waar ik achteraf nooit blij mee was. Mijn haarstructuur is in mijn puberteit enorm veranderd. Vroeger had ik altijd steil haar, dus ik wist totaal niet hoe ik met krullen moest omgaan.”

Wiens haar zou je graag willen doen en waarom?

“Als ik iedereen die ik op straat tegenkom van wie ik denk dat ik hen nog veel mooier zou kunnen maken met een kleur- en/of knipbehandeling in mijn stoel zou mogen hebben, zou ik dat supertof vinden!”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste haartrends van dit moment?

“Ik vind het begrip ‘trend’ heel breed. Daarom kan ik niet zeggen dat ik een bepaalde trend het allerbelangrijkst vind. Wat ik vooral leuk vind, is dat er heel veel mogelijk is en dat er met verschillende nieuwe technieken gewerkt kan worden om een persoonlijkere kleur of coupe te creëren.”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Dan kies ik voor een halflange lengte met een lichte kleurschakering om de krul wat meer diepte te geven. Het liefst in een natuurlijke kleur met een interessante gloed.”

Lijkt het je leuk om een keer bij Maaike in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen of door met ons te chatten.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS