Meet the hairstylist: Romy Schrandt

Meet the hairstylist: Romy Schrandt

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. Deze maand is het de beurt aan Romy Schrandt van Salon B Amersfoort.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Ik ben bij Salon B terechtgekomen via een informatieavond die op mijn school werd gegeven. Ik was meteen superbenieuwd en ben me meer in Salon B gaan verdiepen. Voordat ik het wist, startte ik als salonassistent en begon ik aan een nieuw avontuur.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Ik denk – net als bijna iedereen – de zelfstandigheid die je hebt en het feit dat je er toch niet helemaal alleen voor staat. Ik ben blij dat ik met een superleuk team werk en heel fijne klanten heb!”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven? En je klanten?

“Ik denk dat mijn collega’s mij gek en gezellig vinden en dat mijn klanten mij spontaan en creatief vinden.”

Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Het gekste wat ik in de salon heb meegemaakt, is dat het kunstgebit van een klant tijdens het wassen van haar haar losliet. Zo relaxed was ze, haha.”

Romy Schrandt
Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Op mijn vrije dag ben ik voornamelijk met mijn familie en vrienden en doe ik van alles met hen; als we maar samen zijn. Daarnaast vind ik het fijn om thuis te zitten en filmpjes te kijken, al doe ik dat zelden. Af en toe verwen ik mezelf door mijn nagels te laten doen of met een andere vorm van uiterlijke verzorging. Kickboksen is mijn nieuwste hobby, dat zou ik eigenlijk vaker willen doen.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar om de drie dagen, altijd ’s avonds. Dat doe ik met de shampoo en conditioner van Olaplex en eens per week gebruik ik het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders. Voorafgaand aan het föhnen, breng ik de Supernatural Thickening Cream van The Insiders aan op mijn aanzet en mix ik Potion 9 van Sebastian Professional met Moroccanoil, voor in de lengtes van mijn haar. Toen ik nog niet zo lang bij Salon B werkte, stijlde ik mijn haar dagelijks, totdat ik merkte hoe slecht mijn haar eraan toe was. Toen ben ik daarmee gestopt en heb ik heel lang geen stylingtools gebruikt. Op een gegeven moment ben ik het weer voorzichtig gaan oppakken. Nu gebruik ik de Tourmaline Ceramicer Curler van The Insiders. Deze beschadigt mijn haar niet en geeft mooie krullen, waar ik drie dagen plezier van heb.”

Wat is je grootste hair fail?

“Het dagelijks stijlen van mijn haar! Daardoor moest er ook een stuk af, omdat de kwaliteit echt niet goed meer was…”

Wiens haar zou je graag willen doen en waarom?

“Ik zou het haar van Rihanna en Ciara graag willen doen. Zij hebben heel veel verschillende looks, waaraan ik graag mijn eigen twist zou willen geven. Het haar van Drake zou ik ook wel een keer willen doen, maar ik ben bang dat hij heel erg gehecht is aan zijn eigen kapper. Haha!”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste haartrends van dit moment?

“Ik ben niet echt iemand die met de trends meegaat. Ik vind het leuk om iets te maken dat verschilt van wat de trends op dat moment zijn.”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Lang en donkerbruin. Ik ben aardig op weg om het lang te laten groeien, maar we zijn er nog niet!”

Lijkt het je leuk om een keer bij Romy in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen of door met ons te chatten.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS