Meet the hairstylist: Sophie Lamp

Meet the hairstylist: Sophie Lamp

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. Deze maand is het de beurt aan Sophie Lamp van Salon B Amsterdam Oud-Zuid.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Dat gebeurde eigenlijk heel toevallig. Tijdens mijn opleiding was ik op zoek naar een stageplek en liep ik een keer langs de salon. Toen trok het me al heel erg aan.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Je hebt de vrijheid van het werken als ondernemer, maar ook de gezelligheid van het werken in een team. Wat ik ook heel leuk vind, is dat mijn collega’s me elke dag weer inspireren om mooi haar te maken en om het beste uit mezelf te halen.”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?

“Lief, attent, staat altijd klaar voor een ander, houdt van een opgeruimde omgeving, behulpzaam én een beetje eigenwijs. Haha!”

Sophie Lamp
Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Het leukste wat ik in de salon heb meegemaakt, is denk ik in de salon terugkeren als haarstylist nadat ik daar als assistent had gewerkt. Ik kreeg een heel warm welkom van mijn collega’s op de dag dat ik als ondernemer startte.”

Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Als ik niet in de salon aan het werk ben, sport ik graag. Dat doe ik nu drie keer per week. Ook wandel ik graag met mijn hond en doe ik graag leuke dingen met vrienden of met mijn vriend.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar twee keer per week, meestal ’s ochtends. Daarvoor gebruik ik óf de shampoo en conditioner van Olaplex, óf die uit de Oil Reflections-lijn van Wella. Daarna gebruik ik vaak de Velvetine Styling Cream van The Insiders en Moroccanoil in mijn punten en laat ik mijn haar aan de lucht drogen in mijn natuurlijke krul. Als ik het ga föhnen, gebruik ik eerst Potion 9 van Sebastian.”

Wat is je grootste hair fail?

“Ik heb mijn haar ooit zelf gekleurd met een donkerrode spoeling van Kruidvat, die voor veel vlekken zorgde. Ik heb het toen denk ik wel tien keer achter elkaar gewassen met shampoo van Head & Shoulders, maar zelfs dat mocht niet baten. Het heeft zo’n drie maanden geduurd voordat ik mijn eigen kleur weer terug had.”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste haartrends van dit moment?

“Eén van de belangrijkste trends van dit moment is in mijn ogen de shaggy lob, die zowel heel stoer als heel vrouwelijk is. Qua kleur zie je veel diepe, natuurlijke kleuren, die het haar gezonder laten lijken. Dat vind ik ook heel mooi.”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Als ik voor de rest van mijn leven dezelfde kleur en coupe zou moeten dragen, zou ik kiezen voor een zanderige, blonde kleur en zo lang mogelijk haar, met wat zachte lagen erdoorheen.”

Lijkt het je leuk om een keer bij Sophie in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen of door met ons te chatten.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS