Meet the hairstylist: Yvet Appelman

Meet the hairstylist: Yvet Appelman

Salon B = haarstylisten. Haarstylisten = Salon B. Als je ooit in een van onze salons bent geweest, weet je dat onze haarstylisten stuk voor stuk zelfstandig ondernemer zijn en dat hun passie is wat Salon B zo bijzonder maakt. Af en toe zie je hen voorbijkomen op Facebook, Instagram, YouTube of onze website, maar zo leer je hen natuurlijk niet écht goed kennen. Daarom vragen we iedere maand een van onze haarstylisten het hemd van het lijf. In deze eerste maand van het nieuwe jaar is het de beurt aan Yvet Appelman van Salon B Alkmaar.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Ik ben bij Salon B terechtgekomen toen ik op zoek was naar een werkplek voor school. Daarvoor had ik al twee jaar in Alkmaar gewerkt en ik wilde graag in deze mooie, fijne stad blijven werken.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Het leukst aan Salon B vind ik het concept: je werkt samen met elkaar, maar toch ook voor jezelf. Iedereen werkt met passie, waardoor de sfeer gezellig blijft.”

Hoe zouden je collega’s en je klanten jou omschrijven?

“Rustig en serieus, maar wel gezellig.”

Wat is het gekste, leukste of bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in de salon?

“Ik vind het heel bijzonder als een klant duidelijk tegen me zegt dat ze écht heel blij is met haar haar en me zelfs wil knuffelen. Het voelt dan alsof je een wonder hebt gecreëerd met haar.”

Yvet Appelman
Wat doe je als je niet in de salon aan het werk bent?

“Als ik niet aan het werk ben, lees ik graag een goed boek en kijk ik series op Netflix of vlogs op YouTube. Ook vind ik het fijn om mijn hoofd leeg te maken in de sportschool, ook al ben ik niet heel sportief aangelegd. Muzikaal ben ik wel: elke vrijdagavond ben ik bij het jongerenkoor bij mij in het dorp te vinden om de stembanden te smeren.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar om de twee dagen. Dat doe ik het liefst in de ochtend. Eens per week laat ik het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders ’s nachts intrekken en dan was ik mijn haar de dag erna. Ik gebruik de shampoo en conditioner uit de Penetraitt-lijn van Sebastian Professional. Voor het föhnen gebruik ik de My Hero Wonder Spray van The Insiders en Moroccanoil en als ik daarna een stylingtool gebruik, finish ik mijn haar met Motion Hold van Sassoon. Als ik vrij ben en geen zin heb om mijn haar te doen, maak ik het alleen droog of laat ik het aan de lucht drogen. Als ik wel tijd en zin heb, gebruik ik een krultang of steiltang om messy waves te maken. Op de dagen dat mijn haar iets vetter is, gebruik ik Drynamic van Sebastian Professional. Verder houd ik van volume. Mijn haar is van zichzelf erg fijn, dus volume heb ik nooit te veel!”

Wat is je grootste hair fail?

“Ik heb ooit bij Marije Stoelhorst van B Academy in de stoel gezeten toen ze nog met haar opleiding bezig was, niet wetende dat we ooit collega’s zouden worden. Ze heeft mijn haar toen in een ‘tomboy’ geknipt en tegen het zwarte aan gekleurd. Ik heb er geen spijt van gehad, maar ik ben blij dat ik nu weer lang haar heb en blond ben. Daar voel ik me toch meer mezelf bij.”

Wiens haar zou je graag willen doen en waarom?

“Ik zou het haar van Yara Michels graag willen doen. Zij inspireert mij enorm.”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste haartrends van dit moment?

“Ik ben niet iemand die enorm bezig is met trends. Natuurlijk moet je er goed uitzien en een beetje met de tijd meegaan, maar je moet bijvoorbeeld niet opeens paars haar willen, omdat dit nu een trend is. Je moet doen waar je je goed bij voelt.”

Stel: je moet de rest van je leven dezelfde kleur en coupe dragen. Waar kies je voor?

“Natuurlijk blond haar tot net over mijn schouders.”

Lijkt het je leuk om een keer bij Yvet in de stoel te zitten? Maak dan een afspraak door ons te bellen of door met ons te chatten.

Ook haarstylist worden bij Salon B?

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS