Met deze 7 tips ben je optimaal voorbereid op je kleurafspraak

Met deze 7 tips ben je optimaal voorbereid op je kleurafspraak

Yes, je kleurafspraak bij Salon B komt steeds dichterbij! Of je jouw haar nu voor het eerst laat kleuren of al een doorgewinterde kleurfanaat bent; het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden. Geen zorgen: je hoeft geen lappen tekst in je hoofd te stampen of een toneelstukje op te voeren. We like to keep things simple. Emoticon wink In dit artikel geven we je zeven tips om jezelf én je haar optimaal voor te bereiden op je kleurafspraak, zodat je straks happy as a hippo de salon verlaat. Succes gegarandeerd!

Tip 1: Kom met realistische verwachtingen

Om jezelf voor teleurstellingen te behoeden, is het belangrijk dat je met realistische verwachtingen naar de salon komt. Is je haar (donker)bruin of zwart en wil je blond gaan? Dan lukt dit meestal niet op een verantwoorde manier in één sessie. De gezondheid van je haar staat bij ons voorop en omdat ontkleuren (egaal of in de vorm van highlights) een behoorlijke aanslag is op je haar, is het doorgaans niet verstandig om in één keer een groot aantal tinten lichter te gaan. Houd er rekening mee dat er misschien wel twee, drie of vier sessies nodig zijn om jouw wenskleur te bereiken.

Wil je voorafgaand aan je kleurafspraak weten wat de mogelijkheden zijn met jouw haar en waar je kostentechnisch aan toe bent? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. Elke behandeling begint bij ons met dit adviesgesprek, maar je kunt het ook los van je kleurafspraak inplannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Verder adviseren we je om alleen voor een grote kleurverandering (van bruin naar blond of the other way around) te gaan als je zeker weet dat je jouw nieuwe haarkleur minimaal een half jaar wilt behouden. Dit met het oog op de gezondheid van je haar.

Tip 2: Houd je planning leeg

Ga je all the way en heb je een afspraak ingepland voor een volledige kleurverandering of een hele highlight? Bereid je dan voor op een lange zit. Een volledige behandeling met alles erop en eraan (inclusief knippen), kan wel vier uur duren (en in uitzonderlijke gevallen zelfs meer), dus zorg ervoor dat je op de dag van je kleurafspraak geen volle planning hebt. Pro tip: neem je tablet of een fijn boek mee om jezelf ondertussen te vermaken. Tijdschriften hebben wij voor je!

Tip 3: Neem voorbeelden mee

Heb je een duidelijk beeld voor ogen van jouw droomkleur? Neem hier dan een aantal voorbeelden van mee, zodat je deze aan je haarstylist kunt voorleggen. Op basis daarvan kan je haarstylist je vertellen hoe dichtbij jullie bij jouw wenskleur kunnen komen en of dat in één behandeling lukt of dat daar wellicht meerdere behandelingen voor nodig zijn. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, want bij ‘natuurlijk blond’ denk jij misschien aan Doutzen Kroes, terwijl je haarstylist Hailey Bieber voor zich ziet. Door inspiratiebeelden mee te nemen, voorkom je dat jij en je haarstylist niet on the same page zitten. Sla simpelweg een aantal afbeeldingen op op je mobiele telefoon of maak een Pinterest-bord aan met inspiratiemateriaal. Twijfel je tussen twee (of meer) opties of weet je alleen nog maar welke richting je op wilt? Ook dan is het een goed idee om voorbeelden mee te nemen, zodat je haarstylist je kan helpen kiezen.

Inspiratiemateriaal

Tip 4: Prep je haar

Is de week van jouw kleurafspraak aangebroken? Dan kan het geen kwaad om je haar wat extra liefde te geven, zodat het in optimale conditie is op het moment dat het wordt blootgesteld aan een kleurproduct. Natuurlijk zien wij erop toe dat je haar zo min mogelijk beschadigd raakt, maar kleurproducten bevatten nu eenmaal bestanddelen die je haar kunnen uitdrogen. Om het zo gehydrateerd mogelijk te houden, kan het helpen om één of een paar dagen voorafgaand aan je kleurbehandeling een vochtinbrengend masker of een ander verzorgend treatment te gebruiken, zoals het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders of Olaplex No. 3. Je haar vlak voor je kleurafspraak wassen, kun je beter niet doen, omdat het dan wordt gestript van de beschermende natuurlijke oliën. Liever doe je dat 24 tot 48 uur van tevoren. Kom je er niet onderuit om je haar op de dag zelf te wassen? Dan is dat geen ramp, maar als je de keuze hebt, kun je het beter iets eerder doen.

Tip 5: Draag je haar natuurlijk

Kom op de dag van je kleurafspraak bij voorkeur met natuurlijk vallend haar naar de salon en vermijd het gebruik van stylingtools. Dit helpt je haarstylist om zich een beter beeld te vormen van je haarstructuur en de natuurlijke valling van je haar, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden bij het samenstellen van de voor jou perfecte haarkleur (en coupe).

Tip 6: Wees eerlijk naar je haarstylist

Je haarstylist heeft waarschijnlijk heel wat hair disasters voorbij zien komen, dus er is geen reden om voor hem of haar te verzwijgen dat je eerder misschien niet zo verstandig met het kleuren van je haar bent omgesprongen. Sterker nog: je haarstylist niet vertellen dat je in het verleden bepaalde kleurproducten hebt gebruikt, kan vervelend uitpakken. Sommige merken en soorten haarkleuringen (zoals henna), zijn zo hardnekkig dat het heel belangrijk is dat je haarstylist op de hoogte is van je gebruik hiervan. Vertel je haarstylist dus altijd alles over de geschiedenis van je haarkleur en over eventuele andere issues met betrekking tot de algehele gezondheid van je haar, zelfs als je je daar stiekem een beetje voor schaamt.

Tip 7: Wees bereid om in nieuwe haarproducten te investeren

Loop jij de salon na afloop van je kleurafspraak uit met een geheel nieuwe haarkleur? Dan wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Houd er daarom rekening mee dat het nodig kan zijn om in de aanschaf van nieuwe haarproducten te investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zilvershampoo voor blond haar, zoals de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders, of aan een kleurmasker met blauwe pigmenten voor (koel)bruin haar, zoals het Cool Brown Colour Mask van The Insiders. Vooral voor geblondeerd haar geldt dat het wel wat extra TLC (tender loving care) kan gebruiken.

Bond Therapy Weekly Treatment The Insiders

Met een treatment als het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders of Olaplex No. 3 herstel je het van binnenuit en houd je het gezond en gevoed. Het is in ieder geval belangrijk om gekleurd haar met een milde shampoo en conditioner te wassen. Daarom doen wij je bij elke kleurbehandeling de Stay With Me Colour Saver Shampoo of Conditioner cadeau – en jij mag kiezen. You’re welcome!

All set?

Heb je (mentale) aantekeningen gemaakt van bovenstaande? Emoticon wink Dan hoef je je nergens druk om te maken en kun je de controle met een gerust hart uit handen geven aan je haarstylist. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw bezoekje aan een van onze salons er een is om niet snel te vergeten. So sit back, relax en geniet van je verwenmomentje! Zien we je snel?

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS