Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Het is vandaag 20 maart, dus dat betekent: het is officieel lente! De dagen worden langer en zonniger, de mensen worden vrolijker en de haartrends worden fleuriger. Eerder deze maand hebben we zes trends op een rijtje gezet die we hebben gespot tijdens de Fashion Weeks van de afgelopen twee maanden. Nu wordt het toch wel tijd om je inspiratie te geven voor het nieuwe seizoen: de lente. Daarom delen we via deze weg drie haarstijlen, drie haarkleuren en drie haircuts voor de lentemaanden met je.

Hair styles

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

More is more

Deze lente wordt het minimalisme op het gebied van haaraccessoires uit het raam gegooid, want hoe meer, hoe beter. Van clipjes tot schuifjes, van hoeden tot haarbanden. Het combineren van verschillende accessoires is ook een pad dat je kunt inslaan. Met deze trend kun je je creativiteit er echt op loslaten.

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Top bun

De hoge knot is de meest effortless trend die je overal kunt dragen. Dagje shoppen? Draag een knot. Zakelijke meeting? Draag een knot. Relaxte date? Draag een knot. Creëer deze look door je haar strak naar achteren te kammen en zet je knot vast met een elastiekje, haarschuifjes of een scrunchie. Heb je veel babyhaartjes en blijven deze niet strak naar achteren zitten? Geen zorgen, want deze kun je gewoon lekker laten zitten voor een extra nonchalant effect.

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Messy waves

Heb jij van nature golvend haar of warrig krullend haar? Wen jezelf dan aan om je mooie golven of krullen te behouden en je bent on trend. Ben jij niet gezegend met golvend haar, maar wil je deze look wel creëren? Krul je haar dan met een krul- of steiltang en kam het meer uit dan normaal. Wat je ook kunt doen, is je haar ’s avonds nat maken met wat water en het invlechten in één of twee vlechten. Ga lekker slapen en word de volgende dag wakker met natuurlijk, golvend haar. Maak je look af met wat textuurspray en you’re ready to go!

Hair colours

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Solid brunette

De eerste trend op het gebied van haarkleuren van dit seizoen is chocoladebruin haar. Veel bekende actrices hebben deze haarkleur tijdens de Oscars van dit jaar laten zien op de rode loper. Laat de kleur tot zijn recht komen door zo min mogelijk highlights te nemen en door afstand te nemen van de balayage. Zo ontstaat het solid (monochrome) effect. Bespreek met je haarstylist welke bruintint het best bij je past.

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Baby blonde babylights

Voor de blondliefhebbers onder ons is deze trend ideaal. Vrijwel elke blonde haarkleur kan meer spice krijgen door witblonde babylights. Hiermee krijgen je blonde lokken niet alleen een edgy feel, maar het geeft ook het effect van sunkissed hair, dat lijkt te zijn ontstaan door veel tijd in de zon door te brengen.

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Beautiful pink

Zie jij deze lente je kans schoon om eens uit je comfortzone te stappen en iets ongewoons te proberen? Dan is de kleur roze misschien wel iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een heel uitgesproken, felle rozetint om je haar er echt uit te laten springen. Je kunt ook gaan voor zacht pastelroze voor een meer toned down effect. Vind je dit alsnog te heftig? Dan is strawberry pink misschien een optie. Je haarstylist kan je adviseren over de tint die het best bij jou past.

Haircuts

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Super short

Als het op haaraccessoires aankomt, geldt: hoe meer, hoe beter. Op het gebied van haircuts is het: hoe korter, hoe beter. We hebben de korte coupe veel voorbij zien komen op de catwalk tijdens de Autumn 2019 Fashion Weeks, maar ook deze lente is kort haar trending. Kort haar wordt soms gezien als ‘jongensachtig’, maar veel modeontwerpers omschrijven het liever als ‘krachtig en vrouwelijk’. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn!

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Blunt bob

The bob is back! Dit seizoen is haar dat net niet de schouders raakt helemaal hot. We hebben al verschillende celebrities – zoals Hailey Bieber, Kendall Jenner en Kylie Kloss – voorbij zien komen met deze coupe. Bij deze bob draait het niet om lagen in het haar, maar om botte punten die voor een nonchalante look zorgen. Niet alleen is deze haircut geschikt voor veel gezichtsvormen, maar ook voor zowel dun als dik haar. Ideaal voor de warmere lentedagen, dus!

Met deze 9 hairdo’s steel jij deze lente de show

Mini bangs

De minipony is een trend die we meenemen uit 2018 en die tot op de dag van vandaag hot is. Voor de vrouwen onder ons die al comfortabel zijn met het dragen van een pony en zin hebben in iets meer pit, is de minipony bijzonder geschikt. Dit type pony valt zeker een paar centimeter boven de wenkbrauwen. Gewaagd, maar cool! Wil je geen minipony, maar wel een pony? In dit artikel lees je welke pony geschikt is voor jouw gezichtsvorm.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS