How to: Minder vaak je haar wassen

Haar wassen

Vet haar. Sommige mensen worstelen er dagelijks mee. Je hebt waarschijnlijk al meerdere keren van je kapper gehoord dat je je haar beter minder kunt wassen, maar als je een wasbeurt uitstelt, is je haar supervet en wil je zo snel mogelijk onder de douche springen. Sounds familiar? Gelukkig kun je een aantal dingen doen om je haar te ‘trainen’ tussen de wasbeurten door, zodat het minder snel vet wordt.

Hoofdhuidvriendelijke borstel

Je haar wordt vet, doordat je hoofdhuid te veel olie aanmaakt. Je zou denken dat dit dus je grootste vijand is, maar dat is niet zo. De olie die je hoofdhuid aanmaakt, is juist goed voor je haar en houdt het gezond. Daarom is het belangrijk een hoofdhuidvriendelijke borstel te gebruiken, zoals de Flat Brush van The Insiders. Deze verspreidt de olie door je haar, waardoor het gevoed wordt en gezond blijft. Borstel je haar bij voorkeur voor het douchen, zodat je de olie en de productresten die nog in je haar zitten gemakkelijk kunt wegwassen. Zo sla je twee vliegen in één klap, want deze productresten zorgen er juist voor dat je vaker je haar moet wassen.

Flat Brush The Insiders
Guardian Mineral Shampoo The Insiders

Shampoo

Er zijn twee types shampoo die je het best kunt gebruiken om je haar minder vet te laten worden: een clarifying shampoo en een milde shampoo. De clarifying shampoo kun je één keer per week tot één keer per maand gebruiken, afhankelijk van je haartype. Wat deze shampoo doet, is alle productresten uit je haar wassen, waardoor je met een schone lei kunt beginnen. Maar let op: als je een clarifying shampoo te vaak gebruikt, maakt je haar juist extra olie aan om het strippende effect te compenseren. Daarom is het belangrijk in de tussentijd een milde shampoo zonder siliconen te gebruiken, zoals de Guardian Mineral Shampoo van The Insiders, of babyshampoo.

Conditioner

Naast een milde shampoo is het ook belangrijk een milde conditioner te gebruiken, ook al voelt je haar misschien droog aan. Als je een extra voedende conditioner gebruikt, stimuleer je het achterblijven van producten op je hoofdhuid, waardoor je haar sneller vet wordt. Voelt je haar alsnog droog aan, dan kun je een voedend masker gebruiken op de dag dat je je haar gaat wassen, zoals de Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders.

Bond Therapy Weekly Treatment The Insiders

Droogshampoo

Droogshampoo is de ultimate life saver voor veel mensen die snel last hebben van vet haar. Door het op een andere manier te gebruiken dan je misschien gewend bent, kun je vet haar nog makkelijker bestrijden. In plaats van het aan te brengen als je haar vet is, kun je het de dag voordat je verwacht dat het vet wordt al in je haar doen. Zo worden de oliën opgenomen als ze zich ontwikkelen, waardoor je je haar eigenlijk een stapje voor bent. Op deze manier is de werking nóg effectiever.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS