How to: Omgaan met ‘in between’-haar

‘In between’-haar

Heb je weleens van de uitdrukkingen ‘in between jobs’ (ofwel werkzoekend) en ‘in between boyfriends’ (ofwel single) gehoord? Beide omschrijven situaties die misschien niet ideaal zijn, maar waar uiteindelijk wel weer een einde aan komt. Zo is het ook met je haar. Wanneer je te maken hebt met ‘in between’-haar, is je haar nét niet wat het zou moeten zijn. Het heeft net niet de gewenste lengte, zit tussen twee kleuren in of is niet steil, maar ook niet krullend. Gelukkig bestaat er voor elk van deze ‘problemen’ een passende oplossing.

Situatie 1: Je haar zit ‘in between’ lengtes

Degenen die ooit van een bob naar coupe Rapunzel zijn gegaan, zullen het ongetwijfeld herkennen: die vervelende periode waarin je haar tot net over je schouders valt en in verschillende richtingen opdroogt, behalve de juiste. Als dit probleem jou bekend voorkomt, kun je overwegen je haar gedurende langere tijd in een staart of knot te dragen. Er bestaan talloze varianten van deze updo’s, dus in principe kun je eindeloos variëren. Je zult het zien: als je na een paar weken besluit je haar weer los te dragen, valt het aanzienlijk beter!

Situatie 2: Je haar zit ‘in between’ kleuren

Ben jij jouw peper-en-zoutkleurige haar spuugzat en zou je willen dat je geboren was met lichtblond haar à la Agyness Deyn of donkerbruine lokken als Lily Collins? Vraag je haarstylist dan om high- of lowlights om je haar op te lichten of donkerder te maken. Een ogenschijnlijk kleine verandering als dit kan een enorm effect hebben en je uitstraling een stuk sprekender maken. Give it a try!

Situatie 3: Je haar zit ‘in between’ texturen

Het is een bekend euvel: haar dat niet steil is, maar ook niet krullend. Sounds familiar? Dan heb je twee opties. Je kunt het proberen te temmen met een stijltang, maar daar doe je het uiteindelijk geen plezier mee. Wij adviseren je dan ook je natuurlijke slag te omarmen én te versterken. Gebruik een diffuser tijdens het drogen en een goed haarproduct om de krul te vergroten en verstevigen, zoals de Velvetine Styling Cream uit de nieuwe Curl Crush-collectie van The Insiders of de Surf Spray van Bumble and bumble.

Velvetine Styling Cream The Insiders

Situatie 4: Je haar zit ‘in between’ kappersbezoeken

Soms zit je haar niet zoals je wilt omdat je van coupe of kleur aan het veranderen bent, soms – let’s be honest – omdat er iets te veel tijd is verstreken sinds je laatste bezoekje aan de kapper. Als je niet de tijd (of de financiële middelen) hebt om je lokken regelmatig in model te laten knippen, kun je jouw haarstylist vragen om een hair cut waar je een paar maanden geen omkijken naar hebt. Problem solved!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS