Ontkleuren zonder je haar te beschadigen

Ontkleuren zonder je haar te beschadigen

Of je nu van zwart naar blond wilt gaan of je haar klaar wilt maken voor een felle kleur, je lokken moeten eraan geloven: ontkleuren. Het bleken van je haar is niet zonder risico’s en kan je haar erg beschadigen als het niet goed gedaan wordt. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw lokken na het oplichten net zo stralen als ervoor, maar dan in een paar tinten lichter? We got you!

Ontkleuren, wat is dat eigenlijk?

Als je van donker naar licht haar wilt gaan, is ontkleuren onvermijdelijk. Je kunt haar namelijk niet lichter verven. Om toch een lichtere coupe te krijgen, zul je je lokken moeten laten ontkleuren, ook wel bleken of blonderen genoemd. Hierbij wordt waterstofperoxide gebruikt om de haarschubben open te zetten en de pigmenten eruit te halen. Hoe langer het middel in je haar zit, hoe meer pigment er wordt opgelost en hoe lichter het haar wordt. Dit betekent alleen niet dat je in één keer van zwart naar blond kunt gaan; vaak zijn hier meerdere sessies voor nodig om het haar zo gezond mogelijk te houden.

Zo kan je haar beschadigd raken

Van dat chemische proces merk je natuurlijk niets als je het ontkleuringsmiddel in je haar hebt zitten. Wat merk je uiteindelijk dan wel aan het einde van deze behandeling? Uiteraard kom je er met lichtere lokken uit, maar soms is dat niet het enige. Als je haar te kwetsbaar is of als je te snel achter elkaar aan de slag gaat met het bleekmiddel, kan je haar al snel ernstig beschadigd raken. De haarschubben blijven dan permanent openstaan. Het gevolg? Je lokken verliezen vocht, het haar droogt uit en breekt af.

Laat het over aan de kapper

Beschadiging is lastig te vermijden als je je haar ontkleurt. Betekent dit dat je het dan helemaal niet moet doen? Zeker niet! Met de juiste aanpak bereik je die mooie lichte kleur waar je altijd van gedroomd hebt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van jouw haar. De horrorverhalen van die vriendin die eindigde met een bos stro en afgebroken plukken wil jij natuurlijk zelf niet meemaken. Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met een ontkleuringsmiddel? Please don’t! Laat dit altijd over aan een professionele haarstylist; hij of zij weet precies hoe jouw haar zo gezond mogelijk blijft.

Hoe houden we jouw haar gezond?

Een professionele haarstylist gaat grondig te werk om ervoor te zorgen dat jouw haar er zo sterk mogelijk uit komt. Een succesvolle ontkleursessie die de kwaliteit van het haar goed houdt, is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Als je bij ons in de kappersstoel zit voor een lichtere coupe, gaan we dus niet direct aan de slag met ontkleuringsmiddel. Eerst bespreken we met jou wat jouw wensen zijn. Daarna kijken we naar je huidige haarkleur en de kwaliteit van je haar, zodat we kunnen bepalen wat jouw lokken wel en niet aankunnen. De behandeling passen we hierop aan. We zullen altijd eerlijk tegen je zijn; gaat het niet lukken om in één keer naar jouw lichtblonde droomkleur te gaan zonder het haar erg te beschadigen, dan zeggen we dat en doen we het in meerdere sessies. Zo is iedere ontkleuring die wij doen speciaal op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen met lichtere, maar net zo glanzende haren weer naar buiten gaat!

Kies voor de juiste nazorg

Je lokken kunnen wel wat extra aandacht gebruiken als ze lichter zijn gemaakt. Het ontkleuren is zwaar voor ze geweest en door je haar na de behandeling goed te verzorgen, zorg je ervoor dat je haar mooi blijft. Gebruik bijvoorbeeld een product dat de haarschubben helpt te sluiten, zodat je haar glanzend blijft. Leg je oude shampoo aan de kant en ga voor een shampoo speciaal voor blond haar, bijvoorbeeld de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders. Een protector spray, zoals de Highlight Protector Spray van ons eigen merk, doet ook wonderen; deze spray is niet alleen verzorgend, maar beschermt je lokken ook tegen de zon en zorgt ervoor dat de toner langer mooi blijft. Daarnaast is het ook goed om eens per week een haarmasker met keratine te gebruiken. Met het ontkleuren wordt de beschermende eiwitlaag om je haar namelijk beschadigd en een keratinemasker helpt deze laag te herstellen. Zo wordt je haar dus weer sterk, soepel en bestand tegen bijvoorbeeld de föhn en de steiltang. Wees daar in het begin ook voorzichtig mee, je haar is namelijk een stuk kwetsbaarder geworden door het ontkleuren. Je kunt je krultang dus het best links laten liggen en je natuurlijke haartextuur omarmen. Wees ook niet bang om onze haarstylisten om tips te vragen over hoe jouw haar het best verzorgd kan worden als het net ontkleurd is. Zo kan je eindelijk stralen met haar dat niet alleen lichter, maar ook nog steeds glanzend en gezond is!

Wanna find out if blondes do have more fun?

Asblond, pastel pink of een andere kleur die lichter is dan jouw lokken nu zijn; het kan dus zonder dat jouw haar eronder te lijden heeft! Klaar om de stap te zetten? Maak een afspraak bij bij Salon B! Zien we je snel?

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS