Ready to turn heads? Try Colour Print!

Colour Print @ Salon B

Deins jij niet terug voor een eye-catching look en ben je altijd in voor iets nieuws? Dan zou het zomaar kunnen dat de innovatieve kleurbehandeling die we sinds kort in onze salons aanbieden jou op het lijf is geschreven. Met trots presenteren we: Colour Print. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij deze behandeling om kleurige patronen waarmee onze haarstylisten jouw haar een edgy touch kunnen geven, variërend van subtiel en natuurlijk tot opvallend en extravagant. The choice is yours! Op dit moment kun je voor deze behandeling terecht in Amersfoort, Amsterdam Centrum, Den Bosch, Hilversum en Utrecht.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Net als bij een reguliere kleurbehandeling begint de afspraak met een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met je haarstylist wat je voor ogen hebt, of je voor een langer houdbaar resultaat gaat of juist voor een uitwasbare kleuring (bijvoorbeeld ter gelegenheid van een festival) en hoeveel Colour Prints er zullen worden gezet. Daarna kies je een of meerdere patronen uit en bepaal je samen met je haarstylist waar de Colour Prints zullen worden geplaatst. Tijdens de behandeling maken we gebruik van een vernuftig stukje gereedschap dat de Imprinter wordt genoemd. Dit is een soort magnetisch bord, waarop metalen stencils met verschillende designs kunnen worden gelegd. Je haar wordt tussen het bord en de stencil geklemd en vervolgens naar wens ingekleurd (of opgelicht).

Kan deze behandeling worden gecombineerd met een andere kleurbehandeling?

Jazeker! Een Colour Print valt uitstekend te combineren met een reguliere kleurbehandeling. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je de ondergrond van je haar eerst wilt laten (ont)kleuren alvorens daar een printje overheen te laten zetten. Het is in dat geval wel belangrijk dat je dit duidelijk aangeeft als je ons belt om een afspraak te maken, zodat we voldoende tijd voor je kunnen inplannen.

Colour Print @ Salon B

Petra de Bruyn van Salon B Amersfoort working her magic!

Colour Print @ Salon B

After

Hoelang blijft een Colour Print zichtbaar?

Dit is afhankelijk van het type verf dat wordt gebruikt. De Colour Print kan worden gezet met een semipermanente, demipermanente of permanente kleuring. Laat je je haar middels een Colour Print oplichten, dan is het resultaat permanent, omdat dit moet uitgroeien. Gebruikt je haarstylist daarentegen een semi- of demipermanente kleuring, dan vervaagt het patroon geleidelijk. Hoelang dat duurt, is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van je haar en van hoe vaak je het wast.

Stel: ik laat een Colour Print zetten en wil daarna terug naar een egale haarkleur. Kan dat?

Dat is zeker haalbaar. Als de Colour Print met een semi- of demipermanente kleuring wordt gezet, vervaagt deze geleidelijk en keer je uiteindelijk terug naar je oorspronkelijke haarkleur. Ook als je haar met een Colour Print is opgelicht of als de Colour Print met een permanente kleuring is gezet, kun je weer terug naar een egale tint, mits deze donkerder mag worden dan je huidige haarkleur, zodat het patroon egaal kan worden ingekleurd.

Waar wordt de Colour Print geplaatst?

That’s up to you! In principe kan een Colour Print op iedere gewenste manier worden geplaatst. Dat wil zeggen: door je volledige haar of alleen op bepaalde delen. Houd er wel rekening mee dat in de regel geldt dat hoe meer Colour Prints er worden gezet, hoe drukker het eindresultaat oogt. Soms bereik je met één enkele Colour Print een grootser effect dan met (bijvoorbeeld) vijf of zes Colour Prints. Vaak kiezen we ervoor om de Colour Print op de bovenlaag van je haar te plaatsen, omdat deze dan het meest zichtbaar is, maar het kan ook mooi zijn om de Colour Print te ‘verstoppen’ onder de bovenlaag, zodat je een peek-a-boo-effect creëert. Heb je lengteverschillen in je haar? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de Colour Print alleen aan de onderkant te laten zetten.

Colour Print @ Salon B

Haar door Ravenna Visser (Salon B Den Bosch)

Hoeveel Colour Prints moeten er worden gezet voor een mooi effect?

Dat is geheel afhankelijk van het eindresultaat dat je voor ogen hebt. De Colour Print kan al vanaf één plukje haar (wij spreken van passees) worden gezet.

Uit welke patronen kan ik kiezen?

Op dit moment zijn er zes verschillende patronen beschikbaar, variërend van subtiel en natuurlijk (‘Hé, heb je veertjes in je haar?’) tot opvallend en extravagant (nagekeken worden gegarandeerd). Tijdens het adviesgesprek kan je haarstylist je alle designs laten zien en kunnen jullie samen een keuze maken.

Is de Colour Print geschikt voor elke haarkleur, -lengte en -structuur?

Ja, in principe wel. Gelet op de haarkleur geldt dat het effect het grootst is op een egale ondergrond. Omdat je haar met een Colour Print zowel kan worden opgelicht als ingekleurd, kun je wat kleur betreft alle kanten op. Is je haar langer dan circa 45 centimeter en wil je dat het patroon over de volledige lengte van je haar zichtbaar is? Dan kun je overwegen om twee Colour Prints onder elkaar te laten plaatsen. Het zal je niet verbazen dat het effect van de Colour Print het grootst is op steil haar. Dit betekent niet dat een Colour Print niet op krullend haar kan worden gezet, maar de (veelal geometrische) patronen zijn hierop minder goed zichtbaar.

Colour Print @ Salon B

Hoe duur is een Colour Print?

Voor één of twee Colour Prints (dat wil zeggen: één of twee plukjes haar van zo’n 10 centimeter breed en maximaal circa 45 centimeter lang), betaal je € 25,-, voor drie of vier Colour Prints € 40,- en voor vijf of zes Colour Prints € 60,-. Je haarstylist kan je de exacte prijs vertellen op basis van jouw specifieke wensen.

Colour Print: do or don’t?

Ben je enthousiast geworden over deze kleurbehandeling, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Je bent altijd welkom in een van onze salons voor een gratis adviesgesprek. Dat duurt ongeveer een kwartiertje en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kun je jouw ideeën aan je haarstylist voorleggen en kun je advies bij hem of haar inwinnen. Ook maakt je haarstylist een prijsberekening voor je. Zo kun je alles naderhand nog even rustig laten bezinken of meteen een afspraak inplannen.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS