Trend alert: 70’s pony

Trend alert: 70’s pony

We kunnen er niet meer omheen: de 70’s pony is terug van weggeweest! Deze iconische hair cut, die voor het eerst opdook in de jaren zestig en vooral in de jaren zeventig razend populair was, is aan een spectaculaire comeback bezig. Niet alleen op de catwalk en in Hollywood, maar ook in het straatbeeld. Waar komt deze trend vandaan, voor wie werkt deze look en voor wie niet en wat zijn de do’s en don’ts als het op stijlen aankomt?

Trend alert: 70’s pony

What’s in a name?

De 70’s pony kenmerkt zich door de in lagen geknipte voorste lokken, die ter hoogte van de jukbeenderen overgaan in de rest van het haar. Deze lokken vallen als een soort gordijntjes om het gezicht heen. Vandaar dat deze hair cut ook wel ‘curtain fringe’ wordt genoemd. In de sixties rockte stijlicoon Brigitte Bardot deze variant van de traditionele pony als een van de eersten, gecombineerd met een iets volumineuzere hairdo dan we in de seventies zagen. Toen werd de ‘gordijntjespony’ vaak gecombineerd met lang, stijl haar. In de loop der jaren trad menig celebrity in BB’s voetsporen. Onlangs lieten onder anderen Chloë Moretz, Dakota Johnson, Georgia May Jagger en Suki Waterhouse zich ‘Brigitte Bardot bangs’ aanmeten.

Iets voor jou?

Hartstikke leuk, zo’n retro pony, maar kun je veilig een sprintje trekken naar de kapper of doe je er verstandiger aan deze trend over te slaan? Het voordeel van de 70’s pony is dat je de plank hier bijna niet mee kunt misslaan. Dit type pony past namelijk bij verschillende gezichtsvormen, omdat de lengte hierop kan worden aangepast. Twijfel je of een pony iets voor jou is? Dan is deze variant een goede keuze, omdat het effect subtiel is en de pony mooi uitgroeit. De 70’s pony komt het best tot zijn recht bij haar met slag, maar ook met stijl haar zit je goed. Bij krullen of kroeshaar is deze hairdo niet direct aan te raden, in ieder geval niet als je het karakteristieke seventies-effect beoogt. Maar het állerbelangrijkst is: het moet bij jou als persoon passen. Daar kun je in overleg met je haarstylist achter komen.

How to wear?

De 70’s pony heeft zijn populariteit deels te danken aan het feit dat deze hair cut behoorlijk low maintenance is. Vanwege de lagen is bijpunten minder vaak nodig dan bij een rechte pony en is ook stijlen een piece of cake: föhn de voorste lokken in verschillende richtingen naar achteren en gebruik zo nodig een ronde borstel om ze de juiste kant op te laten vallen. Als je het haar om een ronde borstel heen wikkelt en naar achteren föhnt, creëer je de typerende 70’s wing. Voor nog meer volume gebruik je droogshampoo, volumepoeder of een root lifting spray op de aanzet of bijvoorbeeld de Supernatural Thickening Cream of de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders in de lengten.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS