Trend alert: Bowl cut

Trend alert: Bowl cut

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de nineties zijn booming! Steeds meer fashion en beauty trends uit dit tijdperk keren terug. En wat is er – als je een ‘nineties kid’ bent – nu leuker dan deze tijd nog eens te mogen herleven? We kennen natuurlijk allemaal de lange, vrouwelijke lokken van de Spice Girls, maar de short cuts uit dit decennium zijn minstens zo inspirerend. Zo worden wij helemaal blij van de opnieuw immens populaire bowl cut. Nooit van gehoord? Wij spijkeren je kennis met liefde bij.

Trend alert: Bowl cut

Toen en nu

De bowl cut was in de nineties populair sinds de film Ghost, waarin Demi Moore met haar korte coupe schitterde in de rol van Molly. Later dook deze hair cut opnieuw op in de film Hackers met Angelina Jolie en stond supermodel Linda Evangelista met een bowl cut op de cover van de Vogue. Ook nu zien we de bowl cut terug bij tal van actrices, topmodellen en zangeressen, zoals Agyness Deyn, Carey Mulligan en Stella Maxwell. Agyness Deyn was een van de eerste modellen die met een bowl cut op de catwalk verscheen en daarna volgden er meer. Ook in de ‘herfst/winter 2017’-show van Alexander Wang zagen we de bowl cut terug. Deze look is trouwens niet voorbehouden aan vrouwen: ook als man ben je met een bowl cut hipper dan hip.

Do or don’t?

Twijfel je of de bowl cut iets voor jou is? Haarstylist Siem van Salon B Amersfoort weet raad. Siem: “Wat zo mooi is aan de bowl cut, is dat je deze in vele variaties kunt knippen en stijlen. Wat ik vooral erg mooi vind, is om een klassieke stijl een net iets stoerdere twist te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wat opgeknipte achterkant met een mooie, lange lok aan de voorkant of een wat meer androgyne look (zie Anne Catherine Frey). Omdat je met de bowl cut allerlei kanten op kunt, is deze hairdo eigenlijk ook voor bijna alle gezichtsvormen geschikt. Bij een langwerpig gezicht past een kapsel met veel volume en rondom wat langer haar dat over de opgeknipte zijkanten heen valt bijvoorbeeld goed. Bij een rond gezicht kun je werken met lange lokken aan de voorkant.”

Vind je het nog een te grote stap om je lange haar in te ruilen voor een écht korte bowl cut? Ook daar heeft Siem een oplossing voor: “Je zou altijd in stapjes toe kunnen werken naar een bowl cut, door eerst al het gevoel van korter haar te creëren met een korte bob die over een opgeknipte achterkant heen valt. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een langere variant van de bowl cut (zie Agyness Deyn).”

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS