Trend alert: Brushed back 80’s hair

Trend alert: Brushed back 80’s hair

De ene haartrend heeft Hollywood nog niet eens verlaten of de volgende dient zich alweer aan. Deze keer is het brushed back 80’s hair wat de klok slaat! Retro haar is overduidelijk hip, hot en happening, want na de curtain fringe uit de jaren zeventig en de bowl cut uit de jaren negentig verovert deze kenmerkende, achterovergekamde coupe uit de jaren tachtig in hoog tempo de harten van bekend Amerika.

Trend alert: Brushed back 80’s hair

Terug in de tijd

De jaren tachtig staan niet direct bekend om de meest stijlvolle haartrends. Veel vrouwen brachten in dit tijdperk een bezoekje aan de kapper voor een permanent, gingen hun haar te lijf met een crimper ofwel wafeltang en toupeerden erop los. Gelukkig heeft dit decennium ook de nodige draagbare coupes voortgebracht, zoals deze iconische, achterovergekamde hairdo. Toen populair bij Madonna en veel gezien op straat, de catwalk en het witte doek; tegenwoordig geliefd bij celebrities als Adriana Lima, Jennifer Lawrence en Tatiana Maslany.

How to style?

Het voordeel van deze trend is dat je in principe niet voor een nieuwe hair cut hoeft te gaan om deze coupe te rocken. Het enige wat je nodig hebt, is (half)lang haar, een heleboel haarlak en volumemousse, molding paste of haargel, afhankelijk van het resultaat dat je voor ogen hebt. Je kunt namelijk kiezen voor de traditionele, glanzende wetlook of een meer sophisticated matte variant. Het creëren van deze look is zo gepiept: kam een haarproduct met medium hold door je handdoekdroge haar en föhn het naar achteren droog. Fixeer het daarna met haarlak en föhn het nogmaals op een hoge temperatuur en een lage snelheid, zodat ook de haarlak droogt en je haar niet meer van zijn plek komt. Voor het kenmerkende wavy effect duw je slag in de afzonderlijke lokken en zet je deze vast met watergolfclips.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS