Trend alert: Chin-length bob

Trend alert: Chin-length bob

Lang, langer, langst. Een paar jaar geleden kon het haar van celebrities niet lang genoeg zijn, maar tegenwoordig is het kort haar wat de klok slaat. Waar menig beroemdheid nog niet zo lang geleden met haar waar geen einde aan leek te komen over de rode loper paradeerde, kiezen actrices, zangeressen en social influencers tegenwoordig massaal voor een haircut die ook in de jaren negentig razend populair was: de chin-length bob.

Short hair, don’t care

De laatste maanden hebben we verschillende varianten van de klassieke bob voorbij zien komen. Zo maakten we onder andere kennis met glass hair, de blunt (bot afgeknipte) bob en de lange bob ofwel lob. De nieuwste toevoeging aan dit rijtje klassiekers heeft gelukkig een naam die geen onduidelijkheid kan scheppen over de look zelf. De chin-length bob is een typisch gevalletje ‘what you see is what you get’, want deze haircut is niets meer of minder dan een (doorgaans bot afgeknipte) bob op kinlengte. Half bekend Hollywood is inmiddels om en heeft de chin-length bob gewillig omarmd. Dua Lipa, Emilia Clarke, Khloé Kardashian, Lucy Hale, Rihanna en Vanessa Hudgens zijn slechts een paar voorbeelden van celebrities die de schaar in hun lange lokken lieten zetten en wij voorspellen dat heel wat A-listers de komende tijd in hun voetsporen zullen treden.

Trend alert: Chin-length bob

To cut or not to cut?

Wil jij 2019 fris beginnen en overweeg je van lang naar kort te gaan? Wij zouden zeggen: gewoon doen! Zoals het er nu naar uitziet, zijn we voorlopig nog niet van deze trend af en kort(er) haar brengt bovendien de nodige voordelen met zich mee. Om te beginnen, kan een bob je een hoop klitten, product en stylingtijd besparen. Bovendien bestaat er voor iedereen een geschikte variant van deze retro hairdo en is een bob veelzijdiger dan je misschien zou denken. Een krultang door je haar halen om een paar losse waves te creëren, transformeert je look in een mum van tijd van classy naar nonchalant en ook als het op opsteken aankomt, kun je verschillende kanten op. De chin-length bob kan je een sterkere uitstraling geven en je features doen laten spreken en kan – afhankelijk van je gezichtsvorm – ronder of juist vierkanter worden geknipt. Ons advies? Bespreek met je haarstylist wat in jouw geval de beste optie is en laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze haartrend uit de nineties!

Morgen verschijnt er een video op ons YouTube-kanaal waarin de chin-length bob de hoofdrol speelt, so stay tuned!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS