Trend alert: Cold brew

Trend alert: Cold brew

Haarkleuren naar drankjes vernoemen is hot. In de voorbije maanden maakten we al kennis met cream soda en root beer en nu is er een nieuwe beverage related kleurtrend in town: cold brew. Deze multidimensionale bruintint is wat ons betreft minstens zo cool als het gelijknamige drankje en daarom vertellen we je er graag alles over.

IJskoffie of cold brew?

Zoals de naam al doet vermoeden, is cold brew een variant van het welbekende ‘bakkie pleur’. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is cold brew echter niet hetzelfde als ijskoffie. IJskoffie zoals wij dat kennen wordt doorgaans gemaakt door hete koffie over ijsklontjes te gieten. Cold brew daarentegen wordt gemaakt door koffie te zetten met koud water en dit vervolgens zo’n twaalf tot zestien uur te laten trekken. Het resultaat is een kopje koffie dat minder koud is dan ijskoffie en iets zachter van smaak is. Cold brew als haartrend is vernoemd naar de kleur die dit verkoelende drankje heeft als je er een scheutje melk in giet.

Trend alert: Cold brew

Cold brew in de salon

Nu vraag je je natuurlijk af hoe deze haarkleur in de salon wordt gecreëerd. Dat zit zo: voor cold brew heb je een donkerblonde of bruine basis nodig, waar vervolgens zowel koele als warme highlights en vaak ook lowlights doorheen worden gevlochten. Kenmerkend voor deze look is dat de highlights niet zo zeer bij de aanzet, maar vooral in de lengtes en punten worden geplaatst. De lowlights zorgen ervoor dat de highlights er nog meer uitspringen en voorkomen dat het geheel te licht oogt.

Cold brew onderhouden

Cold brew staat bekend om zijn shiny finish, dus als je voor deze haarkleur gaat en je haar glanzend wilt houden, is het belangrijk dat je het goed verzorgt, de juiste stylingproducten gebruikt en – last but not least – niet te heet doucht. Kies voor een kleurbeschermende shampoo en conditioner, zoals de Stay With Me Colour Saver Shampoo en Conditioner van The Insiders, en een stylingproduct dat extra glans toevoegt, zoals Brilliantine van Bumble and bumble. Kan jouw haar je niet genoeg glanzen? Kom dan langs voor een Colourshine-behandeling in een van onze salons.

Benieuwd naar onze interpretatie van cold brew? Check dan zeker even deze video.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS