Trend alert: Copper tones

Trend alert: Copper tones

Dat we in de herfst vooral haarkleuren zien met een warme ondertoon, is geen wonder te noemen. Je hoeft maar naar buiten te kijken om te begrijpen waar deze hang naar warme haarkleuren (en warmte in het algemeen) vandaan komt. Niet alleen de bladeren aan de bomen veranderen rond deze tijd van het jaar van kleur; ook veel mensen voelen de behoefte hun haarkleur te veranderen. Warme tinten zijn dan een logische keuze. Deze herfst vieren de copper tones traditiegetrouw hoogtij en zien we talloze verschillende roodtinten voorbijkomen. Van vurig natuurlijk rood tot mat rood met een vintage feeling, van strawberry blonde tot knallende koperkleuren en everything in between. Reden genoeg om deze kleurtrend eens onder het spreekwoordelijke vergrootglas te leggen.

Mooi rood is niet lelijk

Als je een natural redhead bent, is de kans groot dat er in je jongere jaren de nodige vernederende opmerkingen naar je hoofd zijn geslingerd. Met rood haar val je nu eenmaal op tussen alle blondines, brunettes en zwartharigen die de wereld rijk is. Geen wonder als je bedenkt dat minder dan 1% (!) van de wereldbevolking met rood haar is geboren. Het zou zomaar kunnen dat degenen die je vroeger met je haarkleur hebben gepest nu wensten dat ze zelf rood haar hadden. Rood haar is namelijk niet alleen zeldzaam, maar bovenal beeldschoon. Gelukkig kun je tegenwoordig ook rood gaan als je van nature niet met deze begerenswaardige haarkleur bent gezegend. In onze salons helpen we je daar graag bij.

Trend alert: Copper tones

Once you go red…

Nu vraag je jezelf misschien af: is rood haar iets voor mij? De meeste natuurlijke roodharigen hebben een lichte huid met een koele ondertoon, waarbij de aderen die dicht onder het huidoppervlak liggen blauw of paars lijken in plaats van groen. Als jij jezelf daarin herkent, is de kans groot dat rood haar je zal staan. Rood haar kan ook mooi zijn als je huid een warme ondertoon heeft of als je (licht)getint bent, maar dan staat een minder natuurlijke kleur uit het rode spectrum je waarschijnlijk beter. Je haarstylist kan je hierover adviseren.

Houd er rekening mee dat je haar eerst moet worden voorgepigmenteerd als je op dit moment weinig warmte in je haar hebt. Dit doen we om te voorkomen dat het groen uitslaat. Rood is een kleur die snel vervaagt en goed onderhouden moet worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je haar te wassen met de Stay With Me Colour Saver Shampoo en bijbehorende conditioner van The Insiders en door het één keer per week te verzorgen met het Bright Copper Colour Mask, ook van The Insiders.

Benieuwd naar onze interpretatie van deze kleurtrend? Morgen verschijnt er een video op ons YouTube-kanaal, waarin haarstylist Siem den Ouden (Salon B Amersfoort) een van haar klanten een op deze haartrend geïnspireerde make-over geeft.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS