Trend alert: Dirty Dancing curls

Trend alert: Dirty Dancing curls

Curly girls, opgelet! Die ene haarstijl die voor jou altijd buiten handbereik leek te zijn, is nu helemaal hot: de pony. Misschien komt dit voor jou als verrassing, maar ook als je krullen hebt, kun je prima met een pony over straat. En nee, dan hebben we het niet over een perfect gesteild exemplaar, maar over een nonchalante pony vol krullen die over je voorhoofd dansen zoals de hoofdpersonen uit de film waar deze terugkerende haartrend zijn populariteit oorspronkelijk aan te danken had: Dirty Dancing.

Nobody puts curls in the corner

Toen de film Dirty Dancing in 1987 op het witte doek verscheen, ontstond er al snel een ware hype. Niet alleen vanwege het heerlijk romantische, meeslepende verhaal, maar ook dankzij de niet bepaald onaantrekkelijke hoofdpersonen Baby Houseman en Johnny Castle, die werden vertolkt door acteurs Jennifer Grey en Patrick Swayze. Het onvermijdelijke gebeurde: iedereen wilde eruitzien als Baby en Johnny en in een mum van tijd waren hun outfits én hairdo’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In de jaren tachtig waren krullen sowieso behoorlijk hip, maar na de verschijning van Dirty Dancing nam deze trend een ware vlucht en won met name de curly fringe in hoog tempo aan populariteit.

Trend alert: Dirty Dancing curls

Fast forward

Je hebt het vast al gemerkt: de laatste tijd maken de trends uit de jaren tachtig een ware revival door. Denk schoudervullingen, highwaistbroeken en foute, maar stiekem o zo leuke printjes. Het wachten was op de comeback van de haartrends uit dit decennium en nu is het moment daar. Krullen met een pony zoals we die in de kaskraker Dirty Dancing zagen, zijn hip, hot en happening en ‘kunnen’ weer helemaal. Kenmerkend voor deze hairdo is dat de pony relatief lang en luchtig is en naar de zijkanten toe schuin afloopt. Verder zijn er veel face-framing lagen in het haar geknipt, wat voor een speels effect zorgt en je een zorgeloze uitstraling geeft.

Curly fringe: do or don’t?

In principe kan iedereen de curly fringe rocken, of je nu een volle bos pijpenkrullen hebt of alleen veel slag en volume in je haar. Als krullenbol is dit voor jou vast niets nieuws onder de zon, maar houd er rekening mee dat geen krul hetzelfde is en dat de hair cut op de afbeelding die je ter inspiratie aan je haarstylist laat zien bij jou een totaal ander resultaat kan geven dan bij degene op de foto. Vraag je haarstylist daarom altijd om advies op maat én ren de salon uit als je krullen niet (grotendeels) in droog haar worden geknipt. Ook met krullen geldt trouwens dat het ene type pony waarschijnlijk net iets beter bij je gezichtsvorm past dan het andere, dus kies in overleg met je haarstylist het voor jou perfecte model uit.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS