Trend alert: Espresso brown

Trend alert: Espresso brown

Het voorspellen van kleurtrends is zo makkelijk nog niet, maar als de trendspotters op haargebied het op dit moment érgens over eens zijn, is het wel over de voorspelling dat we de komende lente en zomer veel natuurlijk ogende haarkleuren gaan zien. Espresso brown is er daar een van en past perfect in het rijtje van andere naar drankjes vernoemde trendkleuren die de afgelopen tijd de revue zijn gepasseerd. Met deze diepbruine kleur in je haar ben je verzekerd van een uitstraling die even sterk is als de koffie waaraan espresso brown zijn naam te danken heeft.

Bruin, bruiner, bruinst

Klopt: het aantal celebrities dat van donker naar (extreem) licht gaat, groeit nog steeds en het heeft er alle schijn van dat de trend van witblond haar voorlopig nog niet is overgewaaid. Gelukkig voor de overtuigde brunettes op deze wereld heeft deze hardnekkige trend nu ook een tegenhanger. Qua bruintinten kan het deze winter namelijk niet donker genoeg zijn. We zien veel chocoladebruin dat soms zelfs naar zwart neigt, waaraan koele en warme accenten worden toegevoegd om het geheel een levendig effect te geven. Espresso brown is daar een goed voorbeeld van. Het grote voordeel van deze haarkleur? Omdat espresso brown zo donker is, is het niet alleen een perfecte tint voor de winter, maar ook voor daarna. Afgaande op de voorspellingen van eerdergenoemde trendspotters, loop je er met deze haarkleur de komende lente en zomer nog steeds fashionable bij. Laat een paar highlights zetten zodra het kwik begint te stijgen en je haar is in een handomdraai summer proof!

Trend alert: Espresso brown

Yes-presso or no-presso?

Ben jij net zo verliefd geworden op espresso brown als wij en overweeg je jouw lokken in deze bruintint te laten kleuren? Win dan eerst advies in bij je haarstylist. Bij deze kleur is enige voorzichtigheid geboden, omdat espresso brown net als een echte espresso naar zwart neigt. Hierdoor kan deze kleur je een harde uitstraling geven of ervoor zorgen dat je bleker lijkt dan je daadwerkelijk bent. Als je van jezelf lichtblond of rossig bent, is espresso brown misschien niet de beste keuze. In plaats daarvan zou je voor een iets lichtere variant van deze kleur met een warme ondertoon kunnen gaan. Als je huid een warme ondertoon heeft en je natuurlijke haarkleur donkerblond tot middenbruin is, zou espresso brown je daarentegen weleens een woest aantrekkelijke uitstraling kunnen geven… Overleg met je haarstylist en give it a try als hij of zij groen licht geeft!

Salon B goes espresso brown!

Morgen verschijnt er een video op ons YouTube-kanaal waarin espresso brown de hoofdrol speelt, so stay tuned!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS