Trend alert: Full bleach

Trend alert: Full bleach

Highlights, lowlights, babylights, balayage, ombre, sombre. Zomaar wat voorbeelden van recente én minder recente kleurtrends die in het teken staan van kleurgradaties. Als je het ons vraagt, zijn deze kleurtechnieken nog lang niet passé, maar de komende tijd zullen ze de strijd moeten aangaan met een nieuwkomer op het gebied van kleurtrends: single colour en meer specifiek full bleach.

Bleken, bleachen, blonderen, ontkleuren

Hoe word je blond zonder kleurschakeringen? Simpel: door je haar volledig te laten bleken ofwel bleachen. Bleken, bleachen, blonderen en ontkleuren zijn verschillende benamingen voor hetzelfde proces, waarbij de kleurpigmenten met behulp van waterstofperoxide aan je haar worden onttrokken, zodat je een lichte(re) haarkleur overhoudt. Je zou misschien denken dat dit killing is voor je gezonde lokken, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Tenminste: als het op de juiste manier wordt gedaan. Bij Salon B gebruiken we bij het ontkleuren van je haar daarom steevast een product als Rescue Bond Therapy of Olaplex, om de kwaliteit van je haar te behouden.

Trend alert: Full bleach

Move over, Daenerys!

Inmiddels is ijzig, Scandinavisch blond haar al een aantal jaren behoorlijk populair. De laatste maanden zien we vooral de eendimensionale variant van deze haarkleur steeds vaker terug in het straatbeeld én in Hollywood. Ook celebrities als Cara Delevingne, Kim Kardashian en Kristen Stewart waagden zich de afgelopen tijd aan platinablond haar en Emilia Clarke is inmiddels net zo blond als haar geliefde karakter Daenerys Targaryen uit Game of Thrones. Niet alleen beroemde en minder beroemde vrouwen vielen trouwens massaal voor deze haarkleur; ook een heleboel mannen vertrouwden hun haarstylist de waterstofperoxide toe. Je haar blonderen als man is niet langer not done en geeft je juist een stoere, edgy uitstraling. Bijkomend voordeel: als het toch niet goed bevalt, ben je als kortharige man binnen een mum van tijd van je geblondeerde lokken af en heb je je oude, vertrouwde haarkleur zo weer terug.

Geduld is een schone zaak

Sad but true: witblond haar is niet voor iedereen weggelegd. Als je van nature donkerbruin of zwart haar hebt, kun je nooit in één keer naar witblond gaan en is het nog maar de vraag of deze haarkleur voor jou überhaupt (op een verantwoorde manier) haalbaar is. Ook als je lichtbruin of donkerblond bent, zijn er in sommige gevallen meerdere behandelingen nodig om naar coupe Elsa te gaan. Dit heeft onder andere te maken met je huidige haarkwaliteit en het percentage waterstofperoxide dat we gebruiken. Zouden we een te hoog percentage gebruiken, dan keldert de kwaliteit van je haar achteruit en zit je na de behandeling opgescheept met ofwel een bos stro, ofwel zonder haar. Natuurlijk behoeden wij je hiervoor en zal dit je bij Salon B nooit gebeuren, maar you get the idea. Wees dus geduldig als je je zinnen hebt gezet op de bleach babe look en kijk er niet gek van op als je haar na de eerste behandeling slechts een paar tinten lichter is. Patience pays off! Meer weten over van bruin naar blond gaan? Lees dan dit artikel.

Cara Delevingne (full bleach)

Don’t try this at home

Zelf je haar blonderen: het lijkt zo makkelijk. Je hebt tenslotte alleen maar een beetje waterstofperoxide, blondeerpoeder en nog wat andere hulpstukken nodig, toch? Wrong! Ontkleuren is een vak apart waar je behalve deze attributen ook de nodige ervaring en heel wat specialistische kennis voor nodig hebt, om catastrofes te voorkomen. Deze kleurtrend is er dus eentje in de categorie: don’t try this at home. Bovendien is het in onze salons natuurlijk véél gezelliger. Emoticon wink Zien we je snel?

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS