Trend alert: Glass hair

Trend alert: Glass hair

De haartrend die we deze keer onder de loep nemen, is bezig de harten van the rich and famous uit Hollywood en omstreken in sneltreinvaart te veroveren. A-listers als Emilia Clarke, Kim Kardashian en Lucy Hale zwichtten al voor glass hair en wij vermoeden dat we voorlopig nog niet van deze picture perfect hair cut af zijn. Reden genoeg om uit te zoeken wat glass hair tot een van de meest begeerde hairdo’s van dit moment maakt.

Mirror, mirror, on the wall…

who’s the fairest of them all? Als de Boze Koningin zichzelf glass hair had laten aanmeten, had ze nooit meer een spiegel nodig gehad om deze vraag voor haar te beantwoorden. Hoewel glass hair is vernoemd naar glas en niet naar spiegels, kun je er met een beetje geluk (en – toegegeven – de nodige verbeeldingskracht) je eigen weerspiegeling in zien. Eén van de kenmerken van glass hair is namelijk dat het glanst – en niet zo’n beetje ook. Glass hair kan het best worden omschreven als een superstrak geknipte, halflange bob, die je met zijn silky smooth finish al op kilometers afstand tegemoet straalt. Bij wijze van spreken, dan.

Trend alert: Glass hair

Glass hair? Yes, please!

Omdat het bij glass hair niet zo zeer om de kleur draait, maar vooral om het model, is deze haartrend bereikbaar voor een groot publiek. Natuurlijk helpt het als je van nature steil haar hebt, want anders zul je dagelijks naar de steiltang moeten grijpen en dat zal je haar je niet in dank afnemen. Als jij niet kunt wachten om met deze signature look van Kim Kardashian door het leven te gaan, kun je je haarstylist vragen naar een superstrakke bob met weinig lengteverschil, maar dan ben je er nog niet. Glass hair is namelijk niets zonder glans en dit wordt voor een belangrijk deel toegevoegd na het knippen. Stylingproducten als Brilliantine en de Shine On (And On) Finishing Spray van Bumble and bumble zijn hiervoor ideaal. Voor extra glans kun je je haar wassen met een glansshampoo, zoals de Trilliance Shampoo van Sebastian Professional die we in onze salons verkopen. Heb je krullen of kroeshaar en wil je je toch aan deze hair cut wagen? Zorg er dan voor dat de stylingproducten die je gebruikt niet op waterbasis zijn, om je lokken na het steilen zo lang mogelijk glad te houden.

Benieuwd naar onze interpretatie van glass hair? Check dan deze video, waarin haarstylist Iris van der Heijden (Salon B Utrecht) haar klant Isabelle een op deze haartrend geïnspireerde make-over geeft.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS