Trend alert: Haze glazing

Trend alert: Haze glazing

Haze glazing: zelfs de naam van deze nieuwe kleurtrend is mooi. Vrij vertaald betekent ‘haze glazing’ zoiets als ‘nevelgloed’, wat in het Nederlands toch beduidend minder sexy klinkt. Haze glazing dankt zijn naam aan het licht dat zo kenmerkend is voor het welbekende golden hour: het uur voordat de zonder ondergaat, dat bekendstaat om het zachte, warme licht, dat de wereld in een haast magische sfeer hult. Hoe dit fenomeen eruitziet als haartrend? We’ll tell you all about it!

Waar komt haze glazing vandaan?

De term ‘haze glazing’ komt uit de koker van Zoë Irwin, kleurtrendspecialist bij Wella Professionals. Ze ontdekte dat haar klanten positief reageerden op het toevoegen van warme accenten rond het gezicht, die de ogen benadrukken en de huid een gezonde gloed geven. Door een verdunde, warme tint of een glanskleuring met een warme ondertoon over een eveneens warme basiskleur heen te zetten, creëer je het karakteristieke sunkissed effect in de lichtere delen van het haar.

Trend alert: Haze glazing

Is haze glazing here to stay?

Gelukkig voor degenen onder ons die na meerdere ontkleursessies eindelijk die witblonde kleur hebben bereikt, zijn koele tinten voorlopig nog niet passé. Toch valt het niet te ontkennen dat warme haarkleuren aan een stevige opmars bezig zijn. Met rood haar ben je as we speak hipper dan hip en ook andere haarkleuren die zich aan de warme kant van het kleurenspectrum bevinden, worden steeds populairder. Haze glazing sluit perfect op deze tendens aan. En zeg nu zelf: wie wil er nu géén haar dat er altijd uitziet alsof het licht van de ondergaande zon erop schijnt?

I’m craving haze glazing!

Kun je niet wachten om deze kleurtrend zelf uit te proberen? Als je voor het kenmerkende haze glazing effect wilt gaan, heb je een warme basiskleur nodig. Dit kan je natuurlijke haarkleur zijn, maar je kunt je haar ook eerst in een warme blond- of bruintint laten kleuren of voor een koperkleur gaan. Leg je haarstylist vervolgens uit welk eindresultaat je beoogt en neem als het even kan een aantal voorbeelden mee. Jullie kunnen dan samen bekijken wat ervoor nodig is om van je huidige haarkleur naar je wenskleur te gaan. De kans is groot dat je haarstylist je een Colour Gloss-behandeling adviseert. Dit is een glanskleuring die je haar verzorgt en een subtiel tintje heeft. Het is een soort lipgloss voor je haar, waarmee je extra diepte aan je haarkleur kunt toevoegen en je haar die to die for glans kunt geven.

Advies nodig?

Wil je met een van onze haarstylisten sparren over wat in jouw situatie het beste plan van aanpak is? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dat duurt ongeveer een kwartiertje en is geheel vrijblijvend. Samen met je haarstylist maak je een kleurplan en op basis daarvan worden de kosten berekend. Na dit gesprek kun je er thuis nog even rustig over nadenken of meteen een afspraak inplannen.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS