Trend alert: Mushroom brown

Trend alert: Mushroom brown

Weet jij (zonder te spieken) welke haarkleuren we bedoelen als we het over cream soda en root beer hebben? Als je niet bekend bent met de gelijknamige Amerikaanse frisdranken, is de kans dat je hier meteen een beeld bij hebt klein. De namen van sommige trendkleuren zijn weinig veelzeggend, maar dat geldt niet voor mushroom brown. Deze nieuwe trendkleur doet – zoals de naam al doet vermoeden – aan paddenstoelen denken en is het best te omschrijven als koelbruin met een grijze, soms paarsachtige gloed.

Paddenstoelbruin

Mushroom brown is een veelzijdige kleur en kent verschillende verschijningsvormen. Het is er in assig lichtbruin dat naar donkerblond neigt, maar bijvoorbeeld ook in diep donkerbruin met een koele ondertoon. Wat al deze varianten met elkaar gemeen hebben? Ze zijn tot stand gekomen door verschillende lowlights en highlights aan te brengen op een assige, bruine basis. Mushroom brown is dus een multidimensionale kleur, waarnaar je maar blijft kijken. Vaak wordt er nog een grijze of paarskleurige mixtint aan toegevoegd, om het koele effect te versterken en de kleur nog nét iets interessanter te maken. Eén ding is zeker: met mushroom brown haar ben je verzekerd van een heleboel complimentjes!

Trend alert: Mushroom brown

Iets voor jou?

In principe kan iedere brunette voor mushroom brown gaan; of je nu lichtbruin bent of bijna zwart haar hebt. Ook voor blondines, redheads en zwartharigen is deze kleur haalbaar, al kan de weg daarnaartoe dan logischerwijs langer zijn. Check van tevoren wel even bij je haarstylist of de koele ondertoon van deze kleur bij jouw huid en ogen past, want astinten als deze kunnen het gelaat een grauwe gloed geven. Om de kleur assig te houden, is het belangrijk een goede kleurshampoo en -conditioner te gebruiken, met name als je natuurlijke haarkleur aan de warme kant is. Een haarmasker als het Cool Brown Colour Mask van The Insiders kan in dat geval ook uitkomst bieden. Begin jij grijs te worden of ben je dat al volledig? Dan is een assige kleur als mushroom brown al helemaal een goede keuze, omdat astinten grijze haren optisch beter dekken.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS