Trend alert: Princess Peach

Trend alert: Princess Peach

‘Apricot’, ‘buttered rose gold’, ‘tequila sunrise’… verschillende benamingen voor wat neerkomt op dezelfde trend: perzikkleurig haar. Wij lieten ons voor de benaming van deze trend inspireren door de temperamentvolle geliefde van gamepersonage Mario, want zeg nu zelf: met dit kleurtje in je haar waan je jezelf een ware prinses.

50 shades of peach

Vorig jaar zagen we al de nodige perzikkleurtjes voorbijkomen, maar deze lente en zomer kun je echt niet meer om perzikkleurig haar heen. Waar het roségoud dat we in 2017 veel zagen naar roze neigde, heeft de perzikkleur van nu een meer oranje ondertoon. Zoals te verwachten viel, begint deze trend inmiddels ook voet aan de grond te krijgen in Hollywood: sterren als zangeres Kelis en it-girl Paris Jackson zijn al met perzikkleurige lokken gespot. Een dergelijk (pastel)kleurtje onderhouden, vergt wel wat moeite. Pasteltinten blijven over het algemeen minder lang zitten dan andere kleuren, dus gebruik in ieder geval een goede kleurshampoo om de houdbaarheid van je kleur te vergroten, zoals de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders.

Trend alert: Princess Peach

To do or not to do

Ben je verliefd geworden op deze haarkleur, maar weet je niet zeker of perzik jou staat? De kans is groot dat er in ieder geval een variant van deze tint bestaat die jouw features beter doet uitkomen, want zoals je in bovenstaande collage kunt zien, bestaat er niet zoiets als ‘dé perzikkleur’. Over het algemeen past de meer oranje variant van deze kleur het best bij vrouwen met een warme huidskleur, die normaal gesproken bruine of groene ogen hebben. Heb je dat niet of wil je het iets natuurlijker houden, dan kun je voor een roségouden of ‘blorange’-achtige kleur gaan, zoals in het voorbeeld van haarstylist Shirley Walhof (Salon B Hilversum). Mag het voor jou wel wat heftiger en deins je niet terug voor een extremer kleurtje? Laat je dan inspireren door de creatie van haarstylist Janine Nicolina (Salon B Amersfoort) of vraag je haarstylist naar de nieuwe Color Fresh CREATE kleuren van Wella.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS