Trend alert: Root beer

Trend alert: Root beer

Een paar weken geleden maakten we kennis met de haarkleur cream soda. Nu is het tijd voor een nieuwe, trending haarkleur die zijn naam te danken heeft aan een Amerikaanse frisdrank: root beer! Als je de herfst een kleur zou moeten geven, is root beer een goede kandidaat. Deze warme kleur houdt het midden tussen koperrood en hazelnootbruin en is met zijn vele verschijningsvormen net zo veelzijdig als de blaadjes die as we speak van de bomen vallen.

Trend alert: Root beer

From Hollywood to Holland

Het zal je niet verbazen: net als cream soda dook root beer voor het eerst op in de straten van Los Angeles en op de rode lopers van Hollywood. Al snel werd deze haarkleur omarmd door celebrities als Kaia Gerber (model) en Sarah Hyland (actrice) en inmiddels heeft deze herfstige tint zich een weg gebaand naar het grote publiek. Ook de haarstylisten van Salon B experimenteren erop los met root beer-kleurig haar, met de nodige jaloersmakende creaties tot gevolg. Nieuwsgierig geworden? Check de collage hierboven voor twee voorbeelden van Sue (Salon B Amsterdam Centrum) en Kristel (Salon B Amsterdam Oud-Zuid).

What’s in a name?

We zeiden het net al: root beer kent vele verschijningsvormen. Sommigen omschrijven het als pure chocolade met highlights in de kleur van melkchocolade, anderen als middenbruin met hazelnootkleurige accenten en de gelijknamige Amerikaanse frisdrank neigt meer naar de kleur van Haagsche hopjes. Eén ding is zeker: root beer is een midden- tot donkerbruine kleur met een warme ondertoon. Dat deze kleur zo veelzijdig is, maakt hem tot de perfecte keuze voor verschillende typen vrouwen. Ben jij ervan overtuigd dat root beer jouw nieuwe haarkleur moet worden? Neem een foto van root beer-kleurig haar mee naar je volgende afspraak en laat je door je haarstylist adviseren over de tint die het best bij jou past.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS