Trend alert: Rose brown

Trend alert: Rose brown

Jij dacht dat roségouden lokken voorbehouden waren aan blondines? Wrong! Deze lente is het rose brown wat de klok slaat: een soort roségoud, maar dan voor brunettes. Ook in de zomer zullen we deze trendkleur veel gaan zien, dus aarzel niet om een afspraak te maken met je haarstylist als je na het lezen van dit artikel net zo verliefd bent geworden op deze tint als wij.

Viral

In 2017 kwamen we roségoud als haarkleur overal tegen: op de catwalk, bij celebrities, op Pinterest én – uiteindelijk – op straat. Dit voorjaar maakten we kennis met wat zomaar de opvolger van rose gold zou kunnen worden: peach! Dankzij de Australische haarstylist Thi Thao Tu is (min of meer) pastelkleurig haar nu ook bereikbaar voor brunettes. Begin maart deelde hij een foto van een showstopping rosébruine kleur op Instagram, die in een mum van tijd viral ging: de haarkleur rose brown was geboren!

Tell me more, tell me more…

Allemaal leuk en aardig, maar wat is rose brown nu precies voor kleur? De naam zegt het eigenlijk al: rose brown is bruin met een roze, soms enigszins rode gloed. Of je nu lichtbruin, middenbruin of donkerbruin haar hebt; voor iedereen bestaat er een geschikte variant van deze kleur. Bijkomend voordeel: in principe hoeft je bruine haar niet te worden geblondeerd om het deze kenmerkende, rozerode gloed te geven. Let wel: hoe lichter je haar, hoe intenser de kleur, dus als je erg donker haar hebt, kan het nodig zijn je haar wel te laten oplichten. Je haarstylist kan je hierover adviseren. In dat geval wordt er vaak eerst een balayage gezet, waarna de punten worden ingekleurd met roze en koperkleurige tinten.

Trend alert: Rose brown

Rose brown? Yes, pa-lease!

Ben je om en wil je zo snel mogelijk naar de voor jou dichtstbijzijnde salon rennen om je haar rose brown te laten kleuren? Houd er dan wel rekening mee dat roze en rode tinten snel vervagen. Het is daarom belangrijk je haar na het kleuren goed te verzorgen en te wassen met een kleurshampoo, zoals de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders. Lucky you: deze shampoo krijg je bij Salon B cadeau bij iedere kleurbehandeling!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS