Trend alert: Shaggy lob

Trend alert: Shaggy lob

Weleens van de shag gehoord? Deze haircut is allesbehalve nieuw en vindt zijn oorsprong in het tijdperk van ABBA, flared pants en oranje interieurs: de jaren 70. Anno 2019 maakt de shag een serieuze comeback en zien we deze iconische coupe in verschillende varianten. Met name van de halflange versie van deze retro hairdo zijn wij gecharmeerd: de shaggy lob.

The shag

De shag is er een in de categorie: moeilijk te omschrijven, makkelijk te herkennen. Het is lastig om deze haircut in woorden te vatten, maar wanneer je de shag eenmaal hebt gezien, begrijp je meteen waarover we het hebben. Om toch een poging te wagen: de shag kenmerkt zich door veel lagen, een warrige pony en een nonchalante finish. Met deze coupe zie je eruit als de zangeres van een rockband: verleidelijk, zelfverzekerd en vrij van zorgen. En zeg nu zelf: willen we dat niet allemaal? Emoticon wink De shaggy lob is de halflange variant van de shag, die iets wegheeft van een lob ofwel lange bob. De punten zijn doorgaans bot afgeknipt (bijvoorbeeld met een tondeuse), om het geheel er nog voller en volumineuzer uit te laten zien. Over de styling kunnen we kort zijn: messy is het toverwoord!

Trend alert: Shaggy lob

Shaggy lob: dragen en stijlen

Als je (net als wij) een beetje verliefd bent geworden op de shag, hebben we goed nieuws voor je: voor bijna iedere haarlengte- en structuur bestaat er wel een geschikte variant van deze haircut. Met name de halflange shaggy lob is ontzettend veelzijdig. Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook als je krullen hebt, kan de shaggy lob stunning staan. Je hoeft maar een blik te werpen op modellen als Mica Argañaraz en Roberta Pecoraro om te weten dat we gelijk hebben. Emoticon wink Zolang je haarstylist rekening houdt met je haarstructuur en de natuurlijke valling van je haar, kan er weinig misgaan.

We zeiden het net al: in tegenstelling tot de ‘gewone’, vaak perfect gestylede lob, kan de shaggy lob niet messy genoeg zijn. Stylingproducten die voor meer textuur en volume zorgen, zijn dan ook onmisbaar als je voor deze hairdo kiest. Met een zeezoutspray zoals de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders versterk je de natuurlijke slag in je haar en creëer je in een handomdraai meer volume. Een stylingproduct zoals de Woodstock Wax Spray van The Insiders is uitermate geschikt om je haar meer definitie en een grungy finish te geven. Je haarstylist kan je advies geven over het product dat het best bij jouw haartype past, zodat jij de rockchick look letterlijk en figuurlijk kunt rocken.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS