Trend alert: Silver-grey

Trend alert: Silver-grey

Grijs haar: you either love it or hate it. Toen deze trendkleur een paar jaar geleden voor het eerst opdook, waren de meningen al behoorlijk verdeeld. De term ‘granny grey’ werd zowel liefkozend als met een lichtelijk spottende ondertoon gebruikt. Inmiddels is grijs gekleurd haar algemeen geaccepteerd in het straatbeeld én op de rode loper en heeft deze haarkleur zich in talloze verschillende gedaanten gemanifesteerd. Voor de liefhebbers van grijs haar hebben we in ieder geval goed nieuws, want het einde van de populariteit van deze kleurtrend is nog niet in zicht. Dit voorjaar en de komende zomer gaan we deze trendkleur terugzien in een nieuwe verschijningsvorm: silver-grey!

Silver-grey alias steel grey

Toegegeven: silver-grey als haarkleur is niet spiksplinternieuw, maar het is wel een tint die niet eerder zo populair was als nu. De grijstinten die de laatste tijd het meest in the picture waren, neigden eerder naar wit dan naar grijs, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Silver-grey – ofwel zilvergrijs – heeft meer weg van de kleur van zilver, staal of ander metaal en wordt ook wel ‘steel grey’ genoemd. Het is donkerder en oogt ‘rokeriger’ dan het grijs dat we vorig jaar veelvuldig zagen en komt het best tot zijn recht in gladde, glanzende coupes. Getuige het stijgende aantal celebrities dat de laatste tijd met deze haarkleur wordt gespot (waaronder Amandla Stenberg, JoJo en Nafessa Williams), is Hollywood hooked en dus kan het niet lang meer duren totdat deze kleurtrend het grote publiek bereikt.

Trend alert: Silver-grey

Is grijs haar iets voor mij?

Overweeg jij ‘granny grey’ te gaan, maar betwijfel je of deze haarkleur je zal staan en of grijs haar voor jou tot de mogelijkheden behoort? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bij de salon van jouw voorkeur en laat je door je haarstylist adviseren. Een voordeel van silver-grey is dat deze haarkleur bij verschillende huidskleuren past. Als je huid een koele ondertoon heeft, kan grijs gekleurd haar je een frisse, levendige uitstraling geven. Pas in dat geval wel op dat de kleur je gelaat niet te grauw maakt en selecteer samen met je haarstylist een geschikte tint. Heeft je huid een warme ondertoon? Ook dan kan grijs haar – met name in een donkerdere variant – mooi zijn. Houd er rekening mee dat er vaak meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken en dat deze haarkleur niet voor iedereen is weggelegd. Voor grijs haar is namelijk een witte tot lichtblonde ondergrond nodig. Je zult begrijpen dat het lastig (maar niet per definitie onmogelijk) is deze basis te bereiken als je van nature (donker)bruin of zelfs zwart haar hebt.

Grijs haar onderhouden

Kleine kanttekening: grijs haar is behoorlijk onderhoudsintensief. In de meeste gevallen moet je haar eerst ontkleurd worden, voordat je grijs kunt gaan. Tijdens het proces van ontkleuren, worden de gele kleurpigmenten in je haar het laatst afgebroken. Deze blijven in je haar achter en kunnen verdoezeld worden met een toner, maar komen langzamerhand weer tevoorschijn naarmate je je haar vaker wast. Om je grijze haar zo lang mogelijk koel te houden en de warmte zoveel mogelijk uit je haar te weren, is het daarom verstandig een zilvershampoo te gebruiken, zoals de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders. Was je haar hier één tot twee keer per week mee en verzorg het bij voorkeur ook eens per week met een haarmasker, zoals het Beautiful Blonde Colour Mask van The Insiders. Hiermee kun je je grijze kleur opfrissen en de houdbaarheid van je kleur vergroten.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS