Trend alert: Soft A-line bob

Trend alert: Soft A-line bob

Mocht je de afgelopen maanden onder een steen hebben doorgebracht: kort(er) haar is hot. Na de chin-length bob en de shaggy lob is er een nieuwe trend op het gebied van korte haircuts opgedoken: de ‘soft A-line bob’. Zoals de naam al zegt, is dit een zacht vallende, speels aandoende variant van de klassieke bob, die iets korter is aan de achterkant en naar de voorkant toe langer wordt. Als je nu de straat op gaat, moet je al moeite doen om niemand met deze haircut tegen het lijf te lopen en wij voorspellen dat we de a-lijn bob de komende zomer steeds meer zullen gaan zien. Reden genoeg om deze celebrity approved hairdo onder de loep te nemen…

Soft A-line bob: what’s new?

Nu de zoveelste op de klassieke bob geïnspireerde trend zich ontpopt, vraag je je misschien af wat de ‘soft A-line bob’ onderscheidt van soortgelijke haircuts. Ten opzichte van de klassieke bob oogt de a-lijn bob nonchalanter en minder streng, wat vooral te maken heeft met styling. De klassieke bob wordt normaal gesproken steil geföhnd en zo glad en strak mogelijk gedragen (denk aan glass hair), maar dat is bij deze nieuwe trend niet het geval. De a-lijn bob mag juist luchtig en speels vallen en wordt vaker wel dan niet iets rommeliger of met een losse krul gedragen. Het verschil tussen de a-lijn bob en de (gemiddelde) chin-length bob zit hem vooral in het lengteverschil tussen de voor- en achterkant. In vergelijking met de shaggy lob is de a-lijn bob in de regel korter en minder gelaagd.

Trend alert: Soft A-line bob

Is de a-lijn bob iets voor mij?

Als je overweegt voor een korte coupe te gaan, is de ‘soft A-line bob’ een geschikte optie als je bereid bent enige tijd te steken in de styling van je haar en houdt van een stijlvolle, maar niet té sophisticated look. In principe is de a-lijn bob zowel geschikt voor fijn als dik haar en maakt het niet uit of je haar steil of krullend is, maar als je er écht zeker van wilt zijn dat dit de haircut voor jou is, raden we je aan je haarstylist om advies te vragen. Het nabootsen van de voor deze hairdo kenmerkende, nonchalante slag vergt enige oefening, maar is uiteindelijk zo gepiept en gaat als volgt in zijn werk. Pak een pluk haar, wikkel deze halverwege de lengte een aantal keer om een krultang heen en beweeg de pluk en de krultang vervolgens in tegengestelde richting van elkaar, terwijl je de krultang horizontaal houdt. Je haar ‘schuift’ dan als het ware over de krultang heen. Na ongeveer tien seconden kun je de pluk loslaten en dit proces herhalen bij een aantal (niet te veel!) andere plukken. Borstel je krullen vervolgens door, gebruik wat haarlak om ervoor te zorgen dat ze niet uitzakken and you’re ready to hit the road!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS