Trend alert: Toasted coconut

Trend alert: Toasted coconut

Het mag dan wel november zijn, maar dat betekent niet dat we niet mogen wegdromen bij zomerse haarkleuren. Dat doen we dan ook schaamteloos, bijvoorbeeld bij de trendkleur die nog niet zo lang geleden socialmediakanalen als Instagram en Pinterest veroverde: toasted coconut. Als je jezelf wilt wijsmaken dat het nog láng geen winter is en warme haarkleuren als red velvet liever uit de weg gaat, is deze blondtint misschien wel iets voor jou…

Toasted coconut: what’s in a name?

Alwéér een haarkleur die zijn naam te danken heeft aan een voedingsmiddel? That’s right! Na andere recente, naar drankjes (cream soda, root beer, cold brew) of hapjes (red velvet) vernoemde trendkleuren, is toasted coconut next in line. Deze haarkleur is vernoemd naar geroosterd kokosschaafsel en toont qua kleur dan ook de nodige gelijkenissen. Net als dit product, dat het uitstekend doet als onderdeel van een wokschotel, in een yoghurtje of als garnering van gebak, kenmerkt deze haarkleur zich door verschillende, meestal koele beige en bruine kleurschakeringen. Eigenlijk is het een variant op de ombretrend die een paar jaar geleden booming was, met een paar kleine verschillen. Zo liggen de donkerste en lichtste kleur relatief ver uit elkaar en zijn niet alleen de uiteinden lichter, maar loopt het haar over de gehele lengte geleidelijk over van donker (aanzet) naar licht (punten).

Trend alert: Toasted coconut

Is toasted coconut iets voor mij?

Of toasted coconut iets voor jou is? Dat zou zomaar kunnen, want deze haarkleur is zowel geschikt voor brunettes als voor blondines. De weg die een brunette moet afleggen om deze haarkleur te bereiken, is precies tegenovergesteld van die van een blondine. Dat heeft te maken met het feit dat toasted coconut van donker(bruin) overloopt naar licht(blond). Is je huidige haarkleur bruin, dan zal je haarstylist je punten moeten oplichten. Houd er rekening mee dat er mogelijk meerdere behandelingen nodig zijn om je haar verantwoord witblond te krijgen. Bijkomend voordeel voor brunettes: doordat je de aanzet van je haar zo kunt laten, groeit de kleur gelijkmatig uit. Ben je op dit moment blond, dan kan je aanzet donkerder worden gemaakt voor een vergelijkbaar effect. Je haarstylist kan je hierover adviseren en kan je vertellen hoe je jouw haar zo natuurlijk mogelijk kunt laten uitgroeien.

Benieuwd naar onze interpretatie van deze kleurtrend? Morgen verschijnt er een video op ons YouTube-kanaal, waarin Creative Colour Educator Marije Stoelhorst haar klant Nicky een op deze haartrend geïnspireerde make-over geeft.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS