Trend colour: Lively lilac

Trend colour: Lively lilac

Het is de kleur van lavendel, de binnenste rand van een regenboog en een romantische zonsondergang op een zwoele zomeravond: lila! Ook als haarkleur is lila de laatste tijd behoorlijk in trek: op Pinterest zijn de zoekopdrachten naar ‘lilac hair’ dit seizoen met maar liefst 1.077% gestegen. Ook celebrities als Cardi B, Lady Gaga en Nicki Minaj hebben lilakleurig haar al omarmd. Als je recentelijk een van onze salons hebt bezocht, heb je deze nieuwe trendkleur misschien al gespot op het lentemoodboard dat daar sinds kort hangt. Creative Colour Educator Marije Stoelhorst vertelt je alles wat je over lively lilac moet weten én deelt een op deze kleurtrend geïnspireerde make-over.

Marije: “Ik denk dat velen – zowel haarstylisten als klanten – inmiddels een beetje verliefd zijn geworden op deze lavendelachtige pasteltint. Naast dat het op zichzelf een prachtige kleur is, kan lila goed gecombineerd worden met vele andere, zowel koele als warme tinten. Ook staat deze pasteltint beeldschoon bij een donkere aanzet of een donkere huidskleur.

Omdat ik de aanzet van het haar van mijn klant Destiny iets dieper van kleur wilde houden, heb ik deze ingezet met een mix van een asblonde toner en een donkerbruine toner met een violetkleurige ondertoon.

Trend colour: Lively lilac

Voor de lengten en punten heb ik twee papjes gemaakt. Het ene papje bestond uit een lichtblonde toner, een mauve-kleurige toner en een metallic roze toner. Voor het andere papje heb ik een felpaarse toner en een oudroze toner gemengd met een grote hoeveelheid kleurloze toner, om beide tinten af te zwakken. Na dertig minuten heb ik Destiny’s haar uitgespoeld met lauwwarm water en heb ik alleen de aanzet gewassen met de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders. Voor extra verzorging heb ik het Beautiful Blonde Colour Mask van The Insiders ook nog tien minuten laten intrekken. Ik ben superblij met het eindresultaat!”

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor lively lilac te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS