Trend colour: Living Coral

Trend colour: Living Coral

Ander kleurtje in je haar? PANTONE 16-1546 Living Coral is het codewoord. Deze kleur is door Pantone uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2019. Pantone is een toonaangevend kleurinstituut dat jaarlijks één kleur verkiest tot ‘kleur van het jaar’. In 2018 was dat Ultra Violet, in 2017 Greenery. Dit jaar is het Living Coral: een beeldschone koraaltint met een gouden ondertoon. Levendig en toch zacht; vrolijk, maar niet te fel.

Color of the Year

De Color of the Year wordt zorgvuldig bepaald in een langdurig proces van trendanalyses. Zo zagen we Living Coral tijdens de afgelopen herfst al regelmatig voorbijkomen op de catwalk. Elke kleur van Pantone heeft een code. Deze code functioneert als internationaal communicatiemiddel tussen ontwerpers, productontwikkelaars en fabrikanten. De kleur Living Coral heet ook wel 16-1546. Pantone kiest de kleur van het jaar in december, nadat er onderzoek is gedaan naar kleurinvloeden. Het bedrijf kijkt onder andere naar films, social media, influencers, kunstcollecties, catwalktrends, populaire reisbestemmingen en andere sociaaleconomische omstandigheden.

Living Coral als haarkleur

We verwachten dat we Living Coral in 2019 ook veelvuldig als haarkleur gaan terugzien. Daarom delen we via deze weg alvast een mooie koraalkleur met je ter inspiratie. Hieronder zie je een mooie, zachte versie van deze trendkleur, die met name geschikt is voor op een lichtblonde basis. Als je de kleur iets levendiger wilt hebben, kun je jouw haarstylist vragen de aanzet iets dieper in te kleuren dan de lengtes en de punten.

Trend colour: Living Coral

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor Living Coral te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Beeld: Pantone
Haar: Lyndie Bentvelzen
Tekst: Marije Stoelhorst (Creative Colour Educator B Academy)

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS