Trend colour: Pale peach

Trend colour: Pale peach

Kun je je nog herinneren dat we de ‘copper tones’-trend introduceerden? Geloof het of niet: dat is inmiddels alweer meer dan een half jaar geleden. Sinds we hier voor het eerst over schreven, zijn kopertinten alleen maar nóg populairder geworden. Deze zomer kunnen we er echt niet meer omheen: rood haar mag gezien worden! Niet alleen in het straatbeeld zien we steeds meer rood voorbijkomen; ook celebrities zwichten en masse voor rood haar. Als je al langer overweegt de switch naar redhead te maken, is dit het moment. Gaat jouw hart wel sneller kloppen van roodtinten, maar vind je koperrood nét iets te heftig? Creative Colour Educator Marije Stoelhorst heeft een alternatief voor je, dat ook nog eens perfect past bij het huidige festivalseizoen: pale peach! In dit artikel legt ze stap voor stap uit hoe ze deze trendkleur bij haar klant heeft gemaakt.

Stap 1: “Eerst heb ik het haar opgelicht tot kleurhoogte 10 (zeer lichtblond). Dat was nodig om dit resultaat te kunnen bereiken. Hierbij heb ik Rescue no. 1 uit de Rescue Bond Therapy-lijn van The Insiders gebruikt, om het haar in goede conditie te houden. Ik heb het haar in folies laten oplichten voor een zo licht mogelijk resultaat.”

Stap 2: “Zodra het haar voldoende was opgelicht, heb ik het uitgespoeld en heb ik Rescue no. 2 uit de Rescue Bond Therapy-lijn van The Insiders tien minuten laten intrekken. Dit wederom ten behoeve van de kwaliteit van het haar.”

Stap 3: “Vervolgens heb ik het haar grondig gewassen en afgesloten met Blondor Seal & Care. Dit is een soort hoogglansconditioner, die het haar verzorgt na het ontkleuren.”

Trend colour: Pale peach

Stap 4: “Voorafgaand aan het tonen, heb ik het haar volledig gedroogd. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid van de toner.”

Stap 5:Toner time! Op de aanzet heb ik een lichtbruine toner gebruikt, voor meer diepte in het haar en zodat er na verloop van tijd een minder zichtbare uitgroei ontstaat. Op de punten heb ik een mix van een kleurloze toner, een koraalrode toner en een kersenrode toner gebruikt, zodat het haar niet zo zeer werd ingekleurd, maar een perzikkleurige gloed en extra glans kreeg.”

Stap 6: “Na twintig minuten heb ik het haar uitgespoeld en doorgewassen met de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders. Daarna heb ik het afgesloten met de conditioner uit dezelfde lijn.”

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor pale peach te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS