Trend colour: Red velvet

Trend colour: Red velvet

Het jaargetijde van boerenkool met (vegetarische) rookworst, warme chocolademelk met slagroom en met lampjes verlichte winkelstraten is weer aangebroken. Aan de ene kant vinden we dat jammer en verlangen we terug naar zomer; aan de andere kant zijn we er stiekem ook wel aan toe om met een dekentje op de bank te kruipen onder het genot van pepernoten, taaitaai of een andere lekkernij. Wat dat betreft past deze nieuwe trendkleur uitstekend bij dit seizoen, want een red velvet-taartje zou in dit scenario niet misstaan…

Je hoort het goed. Een van de nieuwste kleurtrends van dit moment is vernoemd naar een van onze favoriete taarten: red velvet. De kenmerkende, dieprode kleur van dit gebak zien we de laatste tijd steeds vaker als haarkleur voorbijkomen en is een bron van inspiratie voor menig haarstylist. Onze eigen Creative Colour Educator Marije Stoelhorst vormt daar geen uitzondering op. Ze kon dan ook niet wachten om met deze trendkleur aan de slag te gaan en om het lichtbruine haar van haar klant Usha te transformeren in deze kleur om van te watertanden. Dit is hoe ze te werk is gegaan.

Marije: “Deze prachtige krullenbos had al vrij veel dimensie, waardoor ontkleuren niet nodig was. Wel wilden we de aanzet iets donkerder maken, voor nóg meer diepte in het haar. Ik heb dus twee kleurtjes klaargemaakt om dit eindresultaat te bereiken. Voor de aanzet heb ik wijnrood en bruinrood gebruikt, met een vleugje mahonie. De punten heb ik gelijktijdig gekleurd met mahonie en een klein beetje karmozijnrood en aubergine, voor een mooie, dieprode kleur. Na drie kwartier heb ik het haar gewassen met de Bring the Bounce Shampoo en bijbehorende conditioner van The Insiders. Tijdens het föhnen met de diffuser heb ik de Velvetine Styling Cream van The Insiders gebruikt.”

Trend colour: Red velvet

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor red velvet te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS