Trend colour: Sky blue

Trend colour: Sky blue

Wie had ooit gedacht dat we al in februari een voorproefje van de zomer zouden krijgen? Helaas ziet het ernaar uit dat we voorlopig weer even geduld moeten hebben totdat we opnieuw op zomerse temperaturen en een strakblauwe hemel worden getrakteerd. Gelukkig kunnen we ons tot die tijd vergapen aan de kleur die sinds kort in het (nep)haar van celebrities als Kylie Jenner en Lady Gaga prijkt: sky blue. Creative Colour Educator Marije Stoelhorst gaf haar eigen draai aan deze trendkleur en onthult hoe ze dat heeft gedaan.

Marije: “Om deze kleur te kunnen creëren, is het belangrijk eerst een zo licht mogelijke basis te hebben. Door een hele highlight te zetten bij mijn klant Gerbrich, konden we een stuk lichter gaan en toch diepte en contrast in de kleur houden. Om het haar te beschermen en gelijktijdig met het kleurproces te verzorgen, heb ik Rescue no. 1 uit de Rescue Bond Therapy-lijn van The Insiders aan de blondeer toegevoegd. Nadat alle folies erin zaten, heb ik het haar dat niet in de folies zat alvast ingekleurd met een donkere toner. Zo wist ik zeker dat alle warme uit het haar zou gaan en hoefde ik het haar in de folies later alleen nog maar in te kleuren met de lichte ‘sky blue’-tint.

Trend colour: Sky blue

Na drie kwartier heb ik het haar uitgespoeld en heb ik Rescue no. 2 tien minuten laten intrekken. Daarna heb ik het haar gewassen met de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders en heb ik het geseald, om de kleur in het haar te verankeren. Voordat ik het haar ben gaan inkleuren, heb ik het volledig gedroogd. Op deze manier kon ik goed zien met welke basis ik te maken had en daar de toner op aanpassen. Voor het inkleuren van de aanzet heb ik dezelfde donkere toner gebruikt als voor het haar dat niet in de folies zat. De punten heb ik ingekleurd met een aangelengde hemelsblauwe kleur. Ik heb de aanzet schetsend ingezet en heb de kleur van de punten daarin laten overlopen. Na twintig minuten heb ik het haar uitgespoeld en heb ik alleen de aanzet met de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders gewassen. Tot slot heb ik het Beautiful Blonde Colour Mask van The Insiders nog tien minuten laten intrekken. That’s it!”

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor sky blue te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Bron afbeelding: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS