Trend colour: Tinsel hair

Trend colour: Tinsel hair

Over iets meer dan een week is het zover: Kerst! Als dit jouw favoriete feestdag van het jaar is, kun je je hart ophalen. In menig woonkamer prijkt inmiddels een kerstboom, de winkels puilen traditiegetrouw uit van de kerstversiering en in de supermarkt struikel je over de kerstkransjes, kerststollen en andere feestelijke lekkernijen. Kun jij niet wachten om ook je haar in kerstsferen te hullen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er is een nieuwe, wel héél feestelijke kleurtrend opgedoken: tinsel hair!

Het woord ‘tinsel’ doet misschien niet direct een belletje bij je rinkelen. Als we je vertellen dat dit de Engelse benaming is voor wat wij ‘klatergoud’ noemen, verduidelijkt dit de boel misschien. Klatergoud is het glinsterende materiaal waarvan kerstslingers zijn gemaakt. Het staat bekend als kleurrijk en glanzend, net als deze nieuwe haartrend. Tinsel hair wordt gecreëerd door verschillende, vaak lichte kleuren die dichtbij elkaar liggen in het haar te verweven, waardoor er meer diepte ontstaat en het geheel extra interessant oogt. Deze trendkleur is met name geschikt voor blondines. Creative Colour Educator Marije Stoelhorst nam de proef op de som en creëerde deze festive colour bij een van haar klanten.

Marije: “Eerst heb ik de aanzet lichter gemaakt met blondeer in combinatie met Rescue no. 1 uit de Rescue Bond Therapy-lijn van The Insiders. Dit heb ik toegevoegd om het haar in goede conditie te houden. Na veertig minuten heb ik dit uitgespoeld en heb ik Rescue no. 2 tien minuten laten intrekken. Daarna heb ik het haar gewassen met de Beautiful Blonde Shampoo van The Insiders en heb ik het geseald, om de kleur in het haar te verankeren. Voordat ik het haar ben gaan inkleuren, heb ik het volledig gedroogd. Voor het inkleuren van de aanzet heb ik een roségouden kleur gebruikt, met een heel klein beetje frambozenrood.

Trend colour: Tinsel hair

Vervolgens heb ik sommige lengtes ingekleurd met een aangelengde, magentaroze kleur en sommige lengtes met de roségouden kleur die ik ook voor de aanzet heb gebruikt. Na twintig minuten heb ik het haar uitgespoeld en nog eens licht doorgewassen met de Stay With Me Colour Saver Shampoo en bijbehorende conditioner van The Insiders. Tot slot heb ik het haar geknipt en gedroogd en gestyled met de Date Night Thickening Spray van The Insiders. Et voilà!”

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor tinsel hair te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS