Waarom óók jouw haar baat heeft bij een diffuser

Je hebt vast weleens van een diffuser gehoord. En je weet vast ook dat dit opzetstuk voor de föhn voornamelijk wordt gebruikt door de krullenbollen onder ons. Maar wist je ook dat een diffuser jouw hairdo een behoorlijke boost kan geven als je golvend haar, kroeshaar of zelfs steil haar hebt? Wij vertellen je wat een diffuser voor jouw specifieke haartype kan doen en hoe je deze tool het best kunt gebruiken.

Voordat we gaan bespreken wat een diffuser voor jou kan betekenen, is het misschien handig om een voor de hand liggende, maar daarom niet minder belangrijke vraag te beantwoorden. Namelijk: wat is een diffuser eigenlijk? Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn, waarop meerdere ‘pinnen’ zijn bevestigd. Deze pinnen houden het haar op zijn plek tijdens het föhnen. Door de breedte van het opzetstuk, wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en kan het haar in zijn natuurlijke vorm opdrogen.

 

Krullend haar

Wat kan een diffuser voor krullend haar betekenen?

De voordelen die een diffuser curly girls (en boys, natuurlijk) kan bieden, zijn onmiskenbaar. Sterker nog: als je krullend haar hebt, is een diffuser eigenlijk een onmisbare tool bij het drogen van je haar. Waarom? Een diffuser houdt je krullen compact en blaast ze er niet uit, maar zorgt er juist voor dat ze hun definitie en bouncyness behouden.

Hoe gebruik je een diffuser bij krullend haar?

Verzorg je haar onder de douche met een curl proof conditioner, zoals de Bring The Bounce Conditioner van The Insiders. Kam het door met een grove kam en dep het na het douchen droog met een microvezelhanddoek, om frizz te voorkomen. Breng vervolgens je favoriete stylingproduct voor krullen aan, zoals de Velvetine Styling Cream van The Insiders. Kneed je krullen in model en droog ze plukje voor plukje met de diffuser, waarbij je de punten niet vergeet mee te pakken. Geef je de voorkeur aan veel definitie? Föhn je haar dan helemaal droog. Houd je meer van losse krullen? Dan mag je haar na het föhnen nog licht vochtig zijn.

 

Kroeshaar

Wat kan een diffuser voor kroeshaar betekenen?

Als je kroeshaar hebt, kan een diffuser je helpen om je haar sneller droog te krijgen dan met een föhn alleen. Bovendien kan een diffuser ook kroeshaar extra definitie geven.

Hoe gebruik je een diffuser bij kroeshaar?

Breng een stylingproduct voor krullen aan in je natte haar en verdeel het in kleine vlechtjes of twists. Door je haar op deze manier met de diffuser te drogen, creëer je meer definitie. Heb je geen tijd om je haar voor het föhnen te vlechten of twisten? Doe dit dan alleen met het bovenste gedeelte van je haar, omdat dit het snelst slap en pluizig wordt.

 

Golvend haar

Wat kan een diffuser voor golvend haar betekenen?

Heb je golvend haar dat de neiging heeft uit te zakken, waardoor het in de loop van de dag lijkt alsof je er met een steiltang doorheen bent gegaan? Dan zou een diffuser zomaar jouw redder in nood kunnen zijn. Haar met slag is doorgaans best gewillig en makkelijk in model te brengen, maar je moet het wel een handje helpen.

Hoe gebruik je een diffuser bij golvend haar?

Als je slag in je haar hebt, kun je de diffuser op dezelfde manier gebruiken als degenen met krullen, met een paar kleine verschillen. Kam of borstel je haar na het douchen liever niet door, want dit kan de golvende structuur ervan doen laten verdwijnen. Prep je haar met een beach spray, zoals de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders, of – om de kans op klitten te verkleinen – met een gewichtloze leave-in conditioner, zoals de My Hero Wonder Spray van The Insiders. De diffuser op en neer bewegen (in plaats van zijwaarts of roterend), kan klitten ook helpen voorkomen.

 

Steil haar

Wat kan een diffuser voor steil haar betekenen?

Jawel: ook als je steil haar hebt, kun je baat hebben bij het gebruik van een diffuser. Je hoeft geen weelderige bos krullen à la Beyoncé te verwachten, maar een diffuser kan je wel helpen om meer volume en beweging in je haar creëren. Met een beetje geluk houd je zelfs jaloersmakende beach waves aan je föhnsessie met de diffuser over.

Hoe gebruik je een diffuser bij steil haar?

Breng eerst een volumeproduct aan in je haar, zoals de Teaser Styling Dust van The Insiders of de Full Form Mousse van Bumble and bumble. Kies je voor een mousse of spray en krijg je snel klitten in je haar? Verdeel het product dan goed door je schone, natte haar met een kam, voordat je met de diffuser aan de slag gaat. Als het resultaat niet naar wens is en je haar weigert om ook maar een klein beetje minder steil te worden, kan het helpen om het de volgende keer voor het föhnen losjes te vlechten of met haarspeldjes in twists vast te zetten op je hoofdhuid.

 
Previous
Previous

Salon B Colour make-over: Rich Brown

Next
Next

FAQ: Droog haar, vette hoofdhuid