Wat is het verschil tussen een halve, een drie vierde en een hele highlight?

Na lang wikken en wegen weet je het nu toch echt zeker: je wilt gaan voor zomers blond met een natuurlijke uitstraling en bent van plan een afspraak te maken voor het zetten van highlights. Maar dan? Ga je voor een halve, een ¾ of een hele highlight? Wat is nu precies het verschil en wat geeft welk effect? Na het lezen van dit artikel weet je hoe je jouw afspraak het best kunt inplannen.

Een veel voorkomend misverstand is dat men vaak denkt dat het haar in de folies bij een halve highlight maar voor de helft wordt ingekleurd, maar niets is minder waar. De termen half, ¾ en heel hebben enkel en alleen te maken met de hoeveelheid folies en de plaatsing ervan.

Halve highlight

Een halve highlight bestaat uit ongeveer 20 tot 25 folies en wordt meestal ingezet in de vorm van een ‘hanenkam’ over de gehele middenscheiding. Ook wordt er een aantal folies rond de contouren van je gezicht geplaatst. Op deze manier creëer je een lichte, natuurlijk ogende face framing en vallen de blonde highlights vanuit de middenscheiding over de rest van je haar heen, wat vooral opvalt als je het los draagt. Het overgrote deel van je haar behoudt zijn oorspronkelijke kleur. Hierdoor krijg je een heel natuurlijk, sun-kissed effect.

Een halve highlight is dus een goede optie als je je haar het liefst los draagt, bijvoorbeeld bij een bob. Je kunt je voorstellen dat het aan de onder- en zijkant donkerder oogt als je het vast draagt. Ook als je veel lagen hebt, is een halve highlight misschien niet de beste keuze. De highlights zitten dan uitsluitend in de bovenste laag, die het kortst is. De onderste lagen zijn bij een halve highlight nog steeds donker en dat geeft niet zo’n mooi effect. Het lijkt dan alsof er een lichtere bob op je lange haar ligt. In dit geval is een ¾ of hele highlight dan ook een betere optie.

Drie vierde highlight

Een ¾ highlight telt zo’n 45 tot 55 folies, afhankelijk van de hoeveelheid haar. Stel je voor dat je een halve staart (vanaf de oren tot op het achterhoofdsbeentje) zou oppakken. Het gedeelte dat dan in de staart zit, wordt in de folies gezet. Het eindresultaat is hierbij al een stuk lichter. Als je vanaf de voorkant in de nekpartij kijkt, heb je nog steeds diepte in je haar, wat door het contrast een natuurlijk effect geeft. Ook bij een ¾ highlight oogt de nekpartij donkerder als je je haar bijvoorbeeld in een hoge knot draagt, maar dit kan er juist heel tof en edgy uitzien.

Hele highlight

Voor de echte wannabe blondes is er de hele highlight (75 of meer folies). Deze manier van highlighten geeft het meest opvallende resultaat. De folies worden door het volledige haar gezet, inclusief de contouren en de nekpartij. Wil je echt voor de beach babe look gaan, dan is dit voor jou de beste optie. Als je uitgroei zichtbaar wordt, kun je wel kiezen voor een halve of ¾ highlight om je roots bij te werken, aangezien je je daar bij de middenscheiding en voorcontouren waarschijnlijk eerder aan stoort dan bij de nekpartij.

What’s next?

Weet je nog steeds niet welke optie in jouw geval de beste keuze is? Overleg dan even met je haarstylist. Hij of zij stelt aan de hand van jouw wensen samen met jou vast wat het juiste plan van aanpak is.

Ben je eruit en weet je nu voor welk van de verschillende soorten highlights je een afspraak wilt maken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Previous
Previous

Dit is de perfecte pony voor jouw gezichtsvorm

Next
Next

6 head-turning updo's voor kort haar