Zelf je haar kleuren tijdens de coronacrisis: do or don’t?

Zelf je haar kleuren tijdens de coronacrisis: do or don’t?

Je kunt niet naar de kapper, maar je haar moet dringend gekleurd worden… Wat nu? Bij Salon B begrijpen we als geen ander hoe belangrijk je haar voor je is en hoe goed je je voelt wanneer je haar doet wat je wilt en een stralende kleur heeft. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat het juist nu – als het allemaal even zwaar tegenzit in de wereld – fijn is om je geen zorgen te hoeven maken over je haar. Misschien erger je je aan je steeds groter wordende uitgroei, kan je kleur wel een opfrisbeurt gebruiken of ben je gewoon toe aan iets compleet nieuws. Daarom hebben we de kleurexperts van Salon B gevraagd om hun adviezen (en waarschuwingen!) met betrekking tot het eigenhandig kleuren van je haar voor je op een rijtje te zetten.

Kan ik mijn haar thuis kleuren met een kleurproduct van de drogist?

Lang verhaal kort: doe het niet! Als je professionele salonkleuringen gewend bent, is het belangrijk om te beseffen dat de kleurproducten die je bij de drogist kunt kopen totaal niet vergelijkbaar zijn met wat wij in onze salons gebruiken. Zo zijn de basisingrediënten van een lagere kwaliteit en is de developer (de kleurontwikkelaar) veel sterker. In de praktijk betekent dit dat de kleurproducten van de drogist een stuk schadelijker zijn voor je haar. No exceptions. Dit geldt dus ook voor kleurproducten die worden omschreven als ‘uitwasbaar’ of die bijvoorbeeld ‘gloss’ worden genoemd.

Dat kleurproducten van de drogist schadelijker zijn voor je haar, is niet de enige reden waarom wij hier geen fan van zijn. Zelf je haar kleuren brengt nog meer risico’s met zich mee…

 Inwerktijd: Laat je de thuiskleuring te kort of te lang intrekken, dan kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk hierbij aan een verkeerde kleur (te licht, te donker of totaal niet wat je voor ogen had) of een gele, oranje of groene gloed in je haar. Over het op eigen houtje blonderen van je haar, beginnen we maar niet eens
 Ondergrond: Je haarstylist houdt rekening met de ondergrond van je haar en let daarbij onder andere op je haarhistorie, de pigmenten die je haar al bevat en de porositeit van je haar. Dit is allemaal van invloed op het eindresultaat. Een thuiskleuring is ‘one-size-fits-all’ en wordt hierdoor snel streperig of vlekkerig. Dit komt doordat het onmogelijk is om een thuiskleuring met precisie in te zetten.

Kan ik bij Salon B kleurproducten afhalen voor thuisgebruik?

Hier hebben we goed over nagedacht, maar de kleurexperts van Salon B zijn het erover eens dat dit geen goed idee is en daarom hebben we besloten om hiervan af te zien. Tijdens alle fases van het kleurproces (mengen, inzetten, inwerktijd bepalen, controleren en uitspoelen) komt de expertise van de haarstylist namelijk aan bod. Als je als klant een kleurproduct afhaalt, heb je wel het juiste product in handen, maar beschik je nog niet over dezelfde kennis en ervaring als je haarstylist. Hierdoor kunnen we geen garantie geven op een bevredigend eindresultaat en dat voelt niet goed. Om deze zelfde reden hebben we besloten ook geen kleurrecepten te delen. We willen geen enkel risico nemen met je haar en hopen natuurlijk dat jij dit ook niet doet.

Wat moet ik dan met mijn haar doen?

Wees geduldig. Zie de coronaperiode als een kans om je haar goed te verzorgen. Gebruik regelmatig een voedend haarmasker, zoals het Mending Complex of het Quenching Complex van Bumble and bumble en/of een thuisbehandeling om je haarstructuur te verbeteren, zoals het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders. Laat je steil- en krultang bij voorkeur ook zoveel mogelijk links liggen. Zodra onze salons weer open zijn, heeft je haarstylist dan een nóg betere ondergrond om op te kleuren en kan hij of zij de perfecte haarkleur voor je maken. Kun je je uitgroei écht niet meer uitstaan? Je kunt wel bij de drogist terecht voor zogenaamde ‘root cover up sprays’, waarmee je je uitgroei optisch kunt wegwerken. Sommige droogshampoos met een kleurtje lenen zich hier ook voor.

Te laat! Ik heb mijn haar zelf gekleurd en het resultaat valt tegen…

Heb je je haar toch zelf gekleurd en ging dat niet volgens plan? Check dan deze video op ons YouTube-kanaal, waarin we je advies geven over colour disasters. Zodra we weer open zijn, ben je uiteraard van harte welkom voor een kleur corrigerende behandeling. Je kleur zelf proberen te herstellen, maakt het vaak alleen maar erger, dus je kunt beter nog even geduld hebben. We beloven je dat we niet zullen zeggen: we told you so! Emoticon wink

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS