Zo behoud je je rode kleur

Rood haar

De laatste tijd zien we ontzettend veel redheads voorbijkomen. Natuurlijk of geverfd, dat maakt niet uit: rood haar is hot. Maar hoe behoud je die rode kleur? Read and learn!

Rood pigment hecht moeilijk aan je haar, waardoor het vrij snel vervaagt. Het is daarom belangrijk om extra aandacht te besteden aan je roodgekleurde lokken. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Producten voor rood haar

Je kunt bijvoorbeeld producten gebruiken die speciaal voor (rood) kleurbehoud zijn ontwikkeld. De Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders is hier een goed voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze shampoo ervoor dat je geverfde haarkleur langer meegaat. Een tip is om naast je shampoo je haar altijd met een conditioner te wassen, zodat je haarschubben dicht blijven.

Stay With Me Colour Saver Shampoo The Insiders
Bright Copper Colour Mask The Insiders

Een product dat in dit geval ook goed helpt, is het Bright Copper Colour Mask van The Insiders. Dit haarmasker, dat geschikt is voor zowel natuurlijk als geverfd rood haar, voegt tijdelijk een koperrood pigment toe aan je kleur. De toevoeging van dit pigment zorgt ervoor dat je rode kleur verhelderd wordt.

Rood haar beschermen

Verder is het – vooral voor rood haar – van groot belang dat je uitkijkt met verhittende tools. Wanneer je hier geen beschermend product voor gebruikt, kan ook dit je haarkleur erg vervagen, zelfs wanneer je haar niet geverfd is. Ook zonlicht is erg schadelijk voor je kleur. Wat je in deze gevallen kunt doen, is je haar net als je huid beschermen met een UV-filter. Dit filter zit onder andere in Potion 9 Lite van Sebastian en breng je aan voor het föhnen, stylen of krullen.

Colour Shine-behandeling

Als laatste tip is het goed om je kleur regelmatig een touch-up te geven. Rood haar heeft dit vaker nodig dan andere haarkleuren. Je kunt dit doen door middel van een Colour Shine-behandeling. Dit is een behandeling van Salon B, waarbij je een soort transparant, extra laagje op je haar krijgt. Dit laagje verzorgt je haar en laat het mooi glanzen.

Dus redheads, jullie weten wat je te doen staat: geef je haar de aandacht die het verdient en je rode lokken zullen je dankbaar zijn!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS