Zó ben jij deze zomerse vijanden van je haar te slim af!

Zó ben jij deze zomerse vijanden van je haar te slim af!

De thermometer die steeds vaker de twintig graden aantikt, terrasjes die volstromen zodra het zonnetje zich ook maar even laat zien en winkels die uitpuilen van de bikini’s, hotpants en zwierige jurkjes. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer is in aantocht!

Hoewel je haar gedurende dit jaargetijde tot wel twee keer sneller groeit, krijgt het in de zomer over het algemeen aardig wat te verduren. De gemiddelde haardos wordt niet bepaald vrolijk van zon, zout en chloor en als je daar lak aan hebt, word je aan het einde van de zomer getrakteerd op droog, breekbaar en verkleurd haar. Met behulp van onderstaande tips kun jij hier een stokje voor steken, zodat je als de zomer op zijn retour is nonchalant je schouders kunt ophalen als je vriendinnen weer eens zitten te klagen over hun geruïneerde coupes. Better safe than sorry!

Vijand 1: De zon

Klopt: die extra lange lokken aan het einde van de zomer heb je grotendeels aan de zon te danken. Helaas droogt deze vlammende vuurbal je haar ook behoorlijk uit, waardoor je als je even niet uitkijkt met gespleten haarpunten en een verbleekte haardos zit opgescheept. Gelukkig kun je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de schade te beperken. Draag bijvoorbeeld een tulband of hoed of maak een staart of vlecht in je haar, om het oppervlak dat wordt blootgesteld aan de zon te verkleinen. Er bestaan ook speciale producten om je haar tegen de zon te beschermen, zoals de UV Protective Polish van Bumble and bumble. Kies als het even kan voor producten met SPF en laat die blondspray lekker staan. Hartstikke leuk, zo’n tintje lichter, maar je doet je haar er geen plezier mee!

Vijand 1: De zon

Vijand 2: De zee

Ook zeewater en je haar zijn niet de beste vrienden. Ben jij in de zomer regelmatig op het strand te vinden en doe je niets om je haar te beschermen? You bet dat je dan met een bos stro de herfst in gaat! Om dat te voorkomen, is het verstandig je haar op het zoute zeewater voor te bereiden. Is er een douche in de buurt of heb je een flesje water bij je? Spoel je haar dan even kort om. Zodra het in aanraking komt met water, zuigt het zich hier namelijk mee vol. Als je haar eerst aan zoet water wordt blootgesteld, maakt het zout uit de zee geen kans meer! Ook een handig trucje: smeer je haar voordat je een duik neemt in met kokosolie of een andere voedende conditioner, zoals de Creme de Coco Conditioner van Bumble and bumble. Dit vormt een beschermlaagje om je haar, dat het zoute zeewater afweert. Wel even goed uitspoelen als je naar huis gaat en niet de indruk wilt wekken dat je haar in geen weken een wasbeurt heeft gehad!

Vijand 3: Het zwembad

Een duik in een opblaasbaar zwembad overleeft je haar wel, maar het gemiddelde openbare zwembad bevat een goedje dat je haar geen goed doet: chloor. Je kunt je haar hier op dezelfde manier tegen beschermen als tegen de zee: maak het van tevoren nat en verzorg het met een hydraterend product. Is je haar recentelijk gekleurd? Pas dan extra goed op, want pas gekleurd haar is nog gevoeliger voor chloor en verkleurt sneller.

Is er aan het einde van de zomer ondanks deze tips geen land meer met je haar te bezeilen? Overweeg dan een Rescue treatment om het nieuw leven in te blazen!

Vijand 2: De zee
Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS