Zo blijven je krullen wél zitten

Er is niets frustrerender op deze wereld dan zeker twee uur te hebben besteed aan het krullen van je haar, om vervolgens even met je ogen te knipperen en te ontdekken dat je krullen alweer zijn uitgezakt. Twee uur van je kostbare tijd verdwenen, dus. Hier komen wij in beeld en zeggen weSalon B to the rescue! Er zijn namelijk best wat trucjes die je voor, tijdens en na het krullen van je haar kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je krullen wél blijven zitten. Wij garanderen je dat je krullen met deze zes tips heel wat langer op hun plek blijven. 

Tip 1: Was je haar anders

Ja, je leest het goed. Ervoor zorgen dat je krullen langer blijven zitten, begint al onder de douche. Het product dat ervoor zorgt dat je krullen sneller uitzakken, is conditioner. Conditioner maakt je haar zacht en glad. Dat is fijn als je droog haar hebt, maar niet als je je krullen langer wilt laten zitten. Experts raden aan om conditioner helemaal over te slaan tijdens het wassen van je haar als je het daarna gaat krullen. Mocht je denken: “Ja, maar ik móet conditioner gebruiken!”, gebruik dan het kleinste beetje en alleen in de punten van je haar. 

Tip 2: Prep je haar

Als je je haar iets wilt laten doen wat het uit zichzelf niet zou doen, moet je het een handje helpen met producten. Het eerste product dat je hiervoor kunt gebruiken, is een mousse. Een mousse kan je haar extra body geven voor een langere periode. Het zorgt er ook voor dat je haar stugger wordt, waardoor de krul beter paktGebruik een grote hoeveelheid mousse en verspreid het van de aanzet tot in de punten van je haar. 

Tip: Vergeet naast mousse geen heat protector te gebruiken! Dit product zorgt er namelijk voor dat je haar niet wordt beschadigd door de hitte van je steil– of krultang. 

Tip 3: Krullen maar!

Nu is het echt tijd om te beginnen met het krullen van je haar. Hierbij is het van belang dat je een steil- of krultang hebt van goede kwaliteit. Om extra zekerheid te hebben dat je krullen goed blijven zitten, raden we je aan te krullen met een temperatuur die tussen de 150 graden en 200 graden Celsius ligtDat klinkt heet, maar als je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor haarschade, maar alleen voor een mooie krul. 

Tip 4: Even afkoelen

We zeggen het je nu alvast: voor deze stap heb je heel veel haarclipjes nodig. Zodra je een lok van je haar hebt gekruld, rol je de lok op en zet je deze vast met een clipje. Dit herhaal je net zolang totdat al je haar is opgerold en is vastgezet op je hoofd. Het ziet er misschien even gek uit, maar dit is dé manier om je haar goed af te laten koelen en de krul tegelijkertijd te behouden. Als je een lok haar krult en deze direct laat vallen, kan het gewicht van je haar ervoor zorgen dat de krul minder intens wordt en uiteindelijk uitzakt. Wacht totdat je haar volledig is afgekoeld, voordat je het uit de clipjes haalt. 

Tip: Heb je niet alle tijd van de wereld? Je kunt je krullen sneller laten afkoelen door je haar te föhnen op de koelste stand. 

Zo blijven je krullen wel zitten

Tip 5: Shake it

Als je haar helemaal is afgekoeld, is het tijd om het voorzichtig uit de clipjes te halen. Laat de lokken voorzichtig vallen terwijl je je haar uitrolt. Wanneer je al je haar los hebt gemaakt, ga je er losjes met je vingers doorheen. Pas op dat je dit niet te veel, te lang of te hard doet, want dan haal je het effect van de krul steeds meer weg. Stop wanneer je vindt dat je krullen nog net iets te hard en te gedefinieerd zijn. Je krullen zullen vanzelf een meer natuurlijke vorm vinden door de zwaartekracht.

Tip 6: Finish it

Je denkt nu waarschijnlijk: “Haar bespuiten met haarlak en klaar!”, maar dan moeten we je teleurstellen. Haarlak kan er juist voor zorgen dat je krullen sneller uitzakken, omdat de deeltjes in haarlak je haar zwaarder maken. Wij raden je aan in de laatste fase van het krullen textuurspray, zoals de Salon B Texturising Volume Spray, te gebruiken. Een textuurspray geeft minder gewicht en meer volume aan je haar, waardoor je krullen nog luchtiger worden en een echte bounce krijgen. 

Bron afbeeldingen: The Insiders, B Academy

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS