Zó overleeft je haar die urenlange vlucht

Zó overleeft je haar die urenlange vlucht

Sommigen hebben er een hartgrondige hekel aan, anderen doen niets liever: vliegen. Als jij je zinnen hebt gezet op een zonvakantie in een of ander tropisch oord, ontkom je er bijna niet aan. Je kunt je er dus maar beter zo goed mogelijk op voorbereiden, zodat je in perfect shape op jouw plaats van bestemming aankomt. De ervaren reiziger weet dat de gemiddelde vlucht garant staat voor benen die aanvoelen alsof ze in geen jaren in beweging zijn gekomen, een huid waar Death Valley niets bij is en haar waar geen land mee te bezeilen valt. Dat laatste probleem gaan wij voor je uit de wereld helpen!

Om ervoor te zorgen dat je jezelf na die lange vlucht nog steeds in het openbaar durft te vertonen, kun je niet alleen tijdens, maar ook voor én na je vliegreis maatregelen treffen. Wij vertellen je welke dat zijn, zodat je na het spenderen van de nodige uurtjes in een doorgaans behoorlijk bedompte cabine verzekerd bent van een flawless (h)airdo!

Voor je vlucht

Was je haar zo kort mogelijk van tevoren

Om de kans dat je haar ook na je vlucht volmaakt zit zo groot mogelijk te maken, doe je er verstandig aan het zo kort mogelijk van tevoren te wassen. Daarmee bedoelen we niet in de toiletten op het vliegveld, maar (afhankelijk van je wasroutine) bijvoorbeeld op de ochtend van je vertrek of de dag ervoor. Was het met een vochtinbrengende shampoo, zoals de Guardian Mineral Shampoo van The Insiders, en verzorg het met een voedende conditioner of een herstellend haarmasker, zoals de Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders.

Guardian Mineral Shampoo The Insiders
Britney Spears

Be prepared

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hevel je favoriete haarproducten daarom voor vertrek over naar reisflesjes en neem deze mee in je handbagage. Je zult zien dat deze niet alleen van pas komen tijdens je vlucht, maar ook als je op pad gaat wanneer je eenmaal op je vakantieadres bent aangekomen. Benieuwd naar onze musthaves? Wij zweren bij een voedend serum, een antistatische leave-in conditioner en een milde droogshampoo. Vergeet ook niet wat (zachte) elastiekjes en schuifspeldjes in je handbagage te stoppen.

Tijdens je vlucht

Bescherm je haar

Vooral als je dun of fijn haar hebt, zal dit probleem je bekend voorkomen: statische lokken tijdens (en vaak ook na) het vliegen. De droge lucht en relatief lage temperatuur verdrijven de negatief geladen deeltjes uit je haar, met knetterende lokken tot gevolg. De veelal synthetische stoelhoezen maken het er niet bepaald beter op. De oplossing is gelukkig simpel: draag je haar in een knot of vlecht, wikkel er een zijden sjaal omheen of gebruik (voor óf tijdens je vlucht) een leave-in conditioner met antistatische werking.

Drink voldoende water

Wist je dat een haar een kwart van zijn gewicht aan water te danken heeft? Geen wonder dat het ook voor je haar belangrijk is dat je lichaam tijdens je vlucht gehydrateerd blijft. Hoe je daarvoor zorgt? Drinken, drinken en nog eens drinken! Maak het niet te bont, zodat je niet om de haverklap een bezoekje hoeft te brengen aan dat enige vliegtuigtoilet, maar drink wel iets meer dan normaal.

Baggage

Na je vlucht

Gebruik een droogshampoo

Droogshampoo kan je haar na een lange vlucht nét die boost geven die het nodig heeft om er weer fris en fruitig uit te zien. Ook wanneer je tijdens je vlucht in slaap bent gevallen en naderhand zit opgescheept met zo’n heerlijke, platte plek op je achterhoofd, kan droogshampoo voor extra volume zorgen en daarmee jouw redder in nood zijn. Zorg ervoor dat je gemakkelijk bij de spuitbus kunt, bijvoorbeeld door hem bovenin je koffer op te bergen of door een droogshampoo in reisformaat mee te nemen in je handbagage.

Fris je haar op met parfum

Soms is het niet eens zo zeer het model van je haar waaraan je je na die lange vlucht stoort, maar vooral de geur. Zorg er daarom voor dat je een lekker luchtje bij je hebt om je haar een opfrisbeurt te geven zodra je weer vaste grond onder je voeten hebt. Een parfum zonder alcohol verdient de voorkeur, omdat dit je haar minder uitdroogt. Er bestaan zelfs speciale parfums voor je haar!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS