Hair transformation: Break-up make-over

Hair transformation: Break-up make-over

Vorige week woensdag was het Valentijnsdag: de dag waarop de liefde internationaal gevierd wordt. Als je een vriend of vriendin hebt, is dit voor jou misschien wel een van de leukste dagen van het jaar, maar als je relatie kort geleden op de klippen is gelopen, kan 14 februari je waarschijnlijk niet snel genoeg voorbijgaan…

Reden genoeg om een winactie te organiseren om iemand die net een break-up achter de rug heeft in de watten te leggen, vonden wij. Zo gezegd, zo gedaan! Peuterjuf Esther uit IJmuiden was de gelukkige winnares en reisde vorige week af naar Salon B Utrecht voor een complete make-over door haarstylist Iris van der Heijden. Na een huwelijk van 12,5 haar zette ze eind vorig jaar een punt achter haar relatie. Nu staat ze sterker in haar schoenen dan ooit en treedt ze het leven weer vol positiviteit tegemoet. Hoog tijd voor een bijpassende nieuwe look!

Before

Esther: “Mijn uitgroei en het grote kleurverschil tussen mijn natuurlijke haarkleur en mijn highlights vond ik het meest storend. Het was alweer een paar maanden geleden sinds mijn haar voor het laatst was gekleurd. Een koelere, asblonde kleur leek me mooi; dat vind ik eigenlijk leuker dan wat ik had. Met de lengte was ik tevreden. Ik twijfelde of laagjes een goed idee zouden zijn, maar was bang voor vlassige puntjes.”

Iris: “Esther heeft sterk en veel haar. De onderkant was mooi vol, dat wilden we behouden. Ik heb haar geadviseerd om wel lengteverschil te creëren aan de bovenkant en tussen de haren in. Dat zie je nauwelijks, maar zorgt voor een speels effect, doordat de kortere haren een soort steunpilaartjes vormen voor de langere haren erboven. Zo kun je de lengte aan de onderkant wel behouden. Ik vond haar donkere aanzet mooi, die schakering wilde ik erin laten. Verder vond ik een ijzige, koelblonde tint goed bij haar passen. Ik adviseerde haar om het niet te assig te maken, omdat haar huid een warme ondertoon heeft.”

Esther before

During

Iris: “Eerst heb ik heel veel highlights gezet én wat lowlights in haar eigen haarkleur, om ook de donkere kleur van haar aanzet terug te laten komen. De highlights heb ik om en om ingezet: de ene heb ik geschetst en de andere heb ik tegen de aanzet aan geplaatst, zodat er wel een contrast in diepte ontstaat, maar het haar uiteindelijk veel zachter uitgroeit. Om de kwaliteit van Esthers haar te behouden, heb ik Rescue toegevoegd aan de folies en heb ik haar een Rescue-treatment gegeven bij het uitspoelen. Dit legt een beschermend laagje om het haar en zorgt ervoor dat het na het kleuren niet zo stug aanvoelt. Ik heb twee verschillende toners gebruikt om het haar in te kleuren: een iets donkerdere om een mooi verloop tussen de aanzet en de rest van het haar te creëren en een frisse, koelblonde toner voor de lengtes en de punten.

Vervolgens ben ik aan het knippen geslagen. De lengtes heb ik in nat haar geknipt. Voordat ik Esthers haar ben gaan föhnen, heb ik Potion 9 van Sebastian aangebracht om het te verzorgen en tegen de hitte van de föhn te beschermen. Ik heb het haar aangedroogd om de kleur beter te kunnen zien en om het in model te knippen. Dit doe ik bewust in droog haar, omdat je dan meteen kunt zien hoe het valt. Aan de voorkant heb ik het haar op jukbeenhoogte in laagjes geknipt, zodat het mooi in haar gezicht valt. Daarna heb ik meer lengteverschil gecreëerd aan de bovenkant en tussen de haren in, zoals ik van plan was. Toen ik klaar was met knippen, heb ik Trilliant van Sebastian aangebracht om het haar te voeden, waarna ik het heb gekruld met de Tourmaline Ceramic Curler van The Insiders. Ik heb de krullen gefixeerd met Spray de Mode van Bumble and bumble en Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders, zodat ze goed blijven zitten.”

After

Esther: “Ik vind dat het hartstikke leuk is geworden! Het was een heerlijke ervaring en ik ben heel blij met hoe mijn haar er nu uitziet. Ik had natuurlijk een flinke uitgroei en die is nu helemaal weg.”

Iris: “Ook ik ben blij met het eindresultaat! De kleur is heel mooi geworden en zorgt ervoor dat Esthers ogen nog blauwer lijken en beter uitkomen. Dat zie je vaak bij koele tinten. De kleur loopt heel zacht over. Je ziet haar eigen haarkleur er wel doorheen, maar de uitgroei is compleet verdwenen. Een geslaagde make-over!”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Esther after
Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS