6 tips tegen vet haar

Vet haar

Vet haar: de één heeft er elke dag last van en de ander slechts een enkele keer. Het voelt niet lekker en ziet er niet fris uit. Maar hoe voorkom je het?

Tip 1: Probeer je haar niet elke dag te wassen

Was je haar regelmatig, maar niet elke dag. Waarschijnlijk spring je het liefst iedere dag onder de douche om je haren te wassen, maar het twee of drie keer per week wassen is voldoende. Vet haar wordt veroorzaakt door de overmatige werking van talgklieren. De talgkliertjes in de hoofdhuid zorgen ervoor dat je huid beschermd is tegen bacteriën en uitdroging. Als je iedere dag je haar wast, spoel je als het ware die beschermlaag eraf, waardoor je hoofdhuid weer meer talg gaat produceren.

Tip 2: Gebruik droogshampoo

Lukt het je echt niet om een dag je haar niet te wassen? Gebruik dan droogshampoo of talkpoeder. Droogshampoo bevat poeder dat ervoor zorgt dat het vet van de haarwortels wordt geabsorbeerd. Hierdoor lijkt je haar direct een stuk schoner en voelt het frisser. Probeer bijvoorbeeld de droogshampoos van Bumble and bumble eens uit: Bumble and bumble Prêt-à-Powder en Bumble and bumble Dryspun Finish.

Bumble and bumble Prêt-à-Powder
Bumble and bumble Dryspun Finish

Tip 3: Blijf van je haar af

Met langer haar heb je vaak de neiging om je handen door je haar te halen. Je vette handen zorgen ervoor dat je haar nog sneller vet wordt. Kun je er moeilijk van afblijven? Zet dan je haar vast met een elastiek of clip of probeer eens een toffe vlecht uit. Dit geldt ook voor je haar borstelen: doe dit alleen als het nodig is.

Tip 4: Gebruik stylingproducten en conditioner alleen in je punten

Stylingproducten zoals serum, gel en stylingmousse kunnen ervoor zorgen dat je haar gauw vet wordt. Breng het dan ook alleen aan in de punten van je haar. Deze hebben de meeste verzorging nodig.

Tip 5: Masseer je hoofdhuid zo min mogelijk

Als je tijdens het douchen je haren wast, pas dan op dat je niet te veel je hoofdhuid masseert. Hierdoor stimuleer je de talgklieren om extra talg te produceren.

Tip 6: Stijl en föhn je haar niet te vaak

Ook het stijlen en föhnen van je haar zorgt voor overmatige talgproductie. De hitte van een föhn of stijltang zorgt ervoor dat je haar sneller vet wordt. Ga voortaan dus wat vaker met wavy haar de deur uit!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS